ροή ειδήσεων

Στη δικαιοσύνη 9 επιχειρηματίες για ακίνητο του νοσοκομείου Ρόδου



Κατέθεσαν αναφορά στον εισαγγελέα και την κοινοποίησαν στον υπουργό Υγείας...

Στην δικαιοσύνη αλλά και στον Υπουργό Υγείας προσέφυγαν εννέα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Νεοχωρίου, ζητώντας την ακύρωση διαγωνισμού που αφορά ακίνητο «φιλέτο» στην καρδιά της πόλης της Ρόδου που ανήκει στο νοσοκομείο, για το οποίο αναφέρονταν ψευδή στοιχεία!

Η υπόθεση αφορά ακίνητο που βρίσκεται επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Γεωργίου Ευσταθίου στο κέντρο της πόλης και ανήκει στο νοσοκομείο της Ρόδου μετά από δωρεά της Ειρήνης Γεωργαντέλη.

Το ακίνητο μισθώθηκε σε εταιρεία το φθινόπωρο του 2014 μετά από διαγωνισμό που έγινε από το νοσοκομείο, στον οποίο όμως όπως καταγγέλλεται από τους επαγγελματίες, δεν αναφέρονταν τα ορθά στοιχεία του ακινήτου σε ότι αφορά την έκτασή του και παράλληλα η τιμή μίσθωσης είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με άλλα ακίνητα της περιοχής που είναι μικρότερα!

Οι επιχειρηματίες διά του δικηγόρου τους κ. Γιώργου Μαυρομάτη κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου την οποία κοινοποίησαν στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ παράλληλα πριν μερικές ημέρες έστειλαν και εξώδικο προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα δύο έγγραφα, τον Σεπτέμβριο του 2014 έγινε ειδική διακήρυξη δημοσίου πλειστηριασμού για την εκμίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου το οποίο τελικά εκμισθώθηκε σε κάποια εταιρεία με σκοπό να λειτουργήσει ως σούπερ μάρκετ.

Όπως καταγγέλλουν οι επιχειρηματίες οι φάκελοι των προσφορών θα υποβάλλονταν ανοικτοί (σύμφωνα με την προκήρυξη) και όχι σφραγισμένοι, ενώ το ελάχιστο όριο προσφορά μηναίου μισθώματος (τιμή εκκίνησης) ήταν τα 2000 ευρώ και έξω από το φάκελο έπρεπε να γράφεται το όνομα του προσφέροντα.

Καθώς η λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος θα έθιγε τα συμφέροντα των επιχειρηματιών άρχισαν να διερευνούν το όλο θέμα, οπότε και διαπίστωσαν σε έλεγχο που έγινε στο κτηματολόγιο πως τα όσα αναγράφονταν στον διαγωνισμό αναφορικά με την έκταση του ακινήτου ήταν ψευδή και παραπλανητικά, αφού το ακίνητο ήταν ασυγκρίτως μεγαλύτερο!

Στην ίδια μήνυση γίνεται αναφορά και στο μίσθωμα (2000 ευρώ) το χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως χαμηλό και αντιστρόφως ανάλογο αναφορικά με την επιφάνεια και τις δυνατότητες του συγκεκριμένου γωνιακού και με πολλά πλεονεκτήματα ακίνητο. Μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ισόγειο κατάστημα το οποίο βρίσκεται στην ίδια οδό όμως σε μειονεκτική θέση και φυσικά επιφάνεια με το συγκεκριμένο, έχει μισθωθεί στο ποσό των 2.200 ευρώ.

Όπως τονίζουν οι επιχειρηματίες, «αν επρόκειτο για ιδιωτικό ακίνητο δεν θα υπήρχε θέμα, ωστόσο πρόκειται για το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, η διοίκηση του οποίου οφείλει να διαχειρίζεται την περιουσία κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο επιτυγχάνοντας τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα για οφέλη».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο ακίνητο ξεκίνησαν και σταμάτησαν αρκετές φορές οι εργασίες επισκευής καθώς δεν έφερε τις απαραίτητες άδειες.

Πάντως οι επιχειρηματίες προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη στρέφονται κατά παντός υπευθύνου μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή υπαλλήλου του νοσοκομείου της Ρόδου καθώς και της εταιρείας που πλειοδότησε στο διαγωνισμό, και ζητούν να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα ποινικά αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Παράλληλα με το εξώδικο τους προς τον Υπουργό Υγείας ζητούν να ακυρωθεί άμεσα η μίσθωση με την πλειοδότρια εταιρεία, να επαναληφθεί η διακήρυξη του πλειστηριασμού με περιεχόμενο αυτή τη φορά την πραγματική επιφάνεια και τις ιδιότητες του ακινήτου με ανάλογο μίσθωμα ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε επιχειρηματία να γνωρίζει τι ακριβώς προσφέρεται και να συμμετάσχει και αυτός στον διαγωνισμό.

Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνουν χρήση «κάθε ένδικου μέσου που έχουν στην διάθεσή τους προκειμένου να ζητήσουν τον καταλογισμό ευθυνών και την αποκατάσταση της ζημίας που θα υποστούν από τις μεθοδεύσεις του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου».

Αναξιοποίητη η περιουσία του νοσοκομείου
Για το θέμα του κτιρίου που βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής πόλης της Ρόδου και το οποίο είχε παραχωρηθεί από την αείμνηστη Ειρήνη Γεωργαντέλλη – Πετρίδου του Παναγιώτη για τις ανάγκες της οφθαλμολογικής κλινικής, η «Ροδιακή» είχε κάνει παρόμοιο ρεπορτάζ τον Ιούλιο του 2014 αλλά και πριν από δύο χρόνια και οι διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί μιλούσαν για άμεση αξιοποίηση!
Η συμπατριώτισσά μας είχε αποβιώσει στις 7 Δεκεμβρίου 2003.

Η διαθήκη την οποία είχε συντάξει το 1978 προέβλεπε αυτή τη δωρεά στο νοσοκομείο της Ρόδου στην μνήνη του παππού της Παναγιώτη Αγιακάτσικα και της μητέρας της Αικατερίνης, συζύγου Παναγιώτη Γεωργαντέλλη, ακίνητα, καταστήματα και διαμερίσματα σε κεντρικά σημεία της πόλεως Ρόδου αλλά και της Αθήνας, προκειμένου έτσι να αξιοποιηθούν για την νοσοκομειακή περίθαλψη και τη θεραπεία κυρίως όσων πάσχουν από προβλήματα όρασης.

Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/5/15 21:14

    eytixos kai ayti pou to piran kai erixan ta leftakia tous na sas katharisoun apo auto alla ekei tosi kerdoforia pou exoun ta mpakalika gyro fovounte min xasoun tin pelateia ante kairos na rixete tis times sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *