ροή ειδήσεων

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Πάμε για εκλογές με κλειστές τράπεζες;



Παρότι τις τελευταίες ώρες έχει σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση και οι πυρετώδεις συσκάψεις... στο Μέγαρο Μαξίμου διαδέχονται η μία την άλλη, οι πληροφορίες που φθάνουν από το γερμνανικό στρατόπεδο είναι ανησυχιτικές.

Αυτή τη φορά οι Γερμανοί βουλευτές δεν είναι διατεθειμμένοι να εγκρίνουν νέο δάνειο για την Ελλάδα εάν δεν εξασφαλιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Γερμανού αξιωματούχου που φιλοξενεί το "Bήμα της Κυριακής": "Η απλή φραστική αναγνώριση είναι αέρας κοπανιστός. Η συμφωνία πρέπει να συνοδευθεί από την άμεση ψήφιση των μεταρρυθμίσεων από τη Βουλή και από την πρώτη εφαρμογή τους στην πράξη".


Να μην δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, προτείνοντας τη... χρεοκοπία της Ελλάδας, φέρονται να ζητούν στη Γερμανία βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.


Όπως μετέδωσε το MEGA, επικαλούμενο δημοσιεύματα, 15 βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ συναντήθηκαν προ ημερών και με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση να μην τους φέρει προ τετελεσμένων και να μην δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.


Οι εν λόγω βουλευτές του CDU/CSU προτείνουν ως εναλλακτική λύση τη χρεοκοπία εντός του ευρώ και στη συνέχεια τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για αποχώρηση από την Ευρωζώνη.


Οι πληροφορίες αυτές για το μήνυμα αυτό των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στη Γερμανία έρχονται ταυτόχρονα με την προειδοποίηση του W. Schaeuble ότι υπάρχει κίνδυνος ξαφνικής χρεοκοπίας για την Ελλάδα.


Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Παντελή Βαλασόπουλου, κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο πιστεύουν ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας - πιστωτών και για πρώτη φορά συγκεκριμένες προτάσεις, σημειώνουν ωστόσο πως ο χρόνος μέχρι τη Δυετέρα δεν επαρκεί ώστε να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά θέματα, εάν -όπως αναφέρεται- δεν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη.


Σε κάθε περίπτωση, το Βερολίνο για να ανάψει "πράσινο" για τη χρηματοδότηση θα περιμένει την υπερψήφιση των μεταρρυθμίσεων από το ελληνικό Κοινοβούλιο και την πλήρη εφαρμογή τους, ενώ το πακέτο πρέπει να περάσει και από τη γερμανική Βουλή.


Στην Αθήνα ο Γιάννης Δραγασάκης αποκαλύπτει μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών το παγωμένο κλίμα που συνάντησε από τον Μάριο Ντράγκι-ο οποίος απλά άκουγε.


Λέει ο Δραγασάκης


«Εμείς δηλώσαμε ρητά και εγγράφως ότι μέρος της συμφωνίας που επιδιώκουμε ήταν η συνεργασία των θεσμών για την αντιμετώπιση της ρευστότητας όσο θα διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις. Παρά τις προφορικές αλλά και τις γραπτές, σε ορισμένες περιπτώσεις, διαβεβαιώσεις, η συνεργασία αυτή δεν υπήρξε. Τους είπαμε ότι δεν μπορείτε να μας ζητάτε να έχουμε απέναντί μας τον κόσμο στον οποίο υποσχεθήκαμε ανακούφιση» αναφέρει για τις συνομιλίες με τον κ. Ντράγκι και προσθέτει ότι έγινε μαζί του μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση, αν όχι για να τον πείσει αλλά για να ξέρει ποιους έχει απέναντί του.




Στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση έχει ανοίξει μέτωπο με όλες τις πλευρές (Αμερικανούς, Γερμανούς, ΕΚΤ) και μάλιστα επικίνδυνα πεδία όπως είναι το ενεργειακό.


Οι Αμερικανοί αποσύρουν άρον-άρον τον πρέσβη τους από την Αθήνα χρεώνοντάς του ανεπάρκεια-επειδή δεν μπόρεσε να ενημερώσει έγκαιρα την Ουάσιγκτον για τις πραγματικές προθέσεις της τότε αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης. H είδηση ότι ο Τσίπρας θα επισκεφθεί ξανά την Ρωσία τον Ιούνιο ώστε να συμμετάσχει στις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης όπως επιβεβαίωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, έρχεται να ανάψει νέες φωτιές.


«Ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται εδώ στις 18-20 Ιουνίου» δήλωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου στο ρωσικό πρακτορείο.


Όπως αναφέρει το ΤΑΣΣ, η σχετική πρόσκληση επιδόθηκε από το Ρώσο πρόεδρο κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα 7-9 Απριλίου και τη συνάντηση στο Κρεμλίνο με τον Β. Πούτιν.


Ο Α. Τσίπρας αναμένεται να είναι ένας από τους τιμώμενους πολιτικούς ηγέτες του Φόρουμ που διοργανώνεται ετησίως υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου Πούτιν, με τον οποίο θα συναντηθεί εκ νέου κατ΄ ιδίαν.


Η κόντρα με τον Στουρνάρα έρχεται να προστεθεί στα μηνύματα που εισπράττουν οι Θεσμοί από την ελληνική κυβέρνηση.


Η ατμόσφαιρα είναι βαριά και όπως όλα δείχνουν από το Eurogroup της Δευτέρας δεν θα προκύψει η θετική δήλωση που περιμένει η κυβέρνηση η οποία πολύ πιθανό μέσα στην εβδομάδα να χρειαστεί να επιλέξει εάν θα πληρώσει μισθούς, συντάξεις και τις υποχρεώσεις της ή θα δώσει τα λεφτά στο ΔΝΤ (κάπου 750 εκατομμύρια ευρώ).


Εάν επιλέξει να πάει σε εκλογές ή δημοψήφισμα είναι πολύ πιθανό να μην βρει λεφτά στα ταμεία για να τα πραγματοποιήσει - ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Ντράγκι θα τραβήζει την ELA από την πρίζα για τις ελληνικές τράπεζες.


Η πίεση στην κυβέρνηση αυξάνεται ώρα με την ώρα.


Στο μεταξύ από το Μαξίμου διαρρέουν ότι προτιμούν το δημοψήφισμα από τις εκλογές για να κρατάνε σε ύπνωση τον Λαφαζάνη και την Κωνσταντοπούλου!


Κι όλα αυτά ενώ οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά στη γειτονιά μας-στα Σκόπια δραστηριοποιούνται πάρα πολλές ελληνικές επιχειρήσεις.


Real.gr Α.ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ από realmedialive


πηγη

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *