ροή ειδήσεων

Απολαυστικό άρθρο για τα αλλόκοτα αντικείμενα στη Βουλή



Ποιος να το περίμενε από την Αννα Βαγενά... Οχι μόνον εμφανίστηκε με το cd player στο χέρι... για να βάλει τους βουλευτές να ακούσουν Καλφαγιάννη, αλλά κατέθεσε και τo cd με τα άπαντα της ΠΟΣΠΕΡΤ στα πρακτικά της Βουλής.
Δεν ήταν φυσικά η πρώτη που είχε τη συγκεκριμένη έμπνευση. Τον Δεκέμβριο του 2013, ο Γ. Γιακουμάτος είχε καταθέσει στα πρακτικά ένα χαρτονόμισμα των 100 δραχμών. «Το κρατούσα για τις δύσκολες ώρες», είπε, ενώ οι υπάλληλοι της Βουλής τον κοιτούσαν παραδομένοι. Τα μάτια τους, βλέπετε, έχουν δει πολλά. Το 1989, η πρώτη οικολόγος η Μ. Δίζη μπήκε στην Ολομέλεια με ένα μπουκέτο από 300 λουλούδια τα οποία άρχισε να μοιράζει, ανοίγοντας τον χορό των αλλόκοτων αντικειμένων.
Θυμηθείτε τα περίστροφα των βουλευτών που τα έπιανε το ένα μετά το άλλο ο ανιχνευτής της εισόδου. Το κασετόφωνο του Π. Χαϊκάλη που έπαιζε «λούπα» τις δηλώσεις Σαμαρά. Τις «μαϊμού» τσάντες που κατήγγειλε η Φ. Πιπιλή πως λανσάρουν άλλες βουλευτίνες. Τον τόμο του Μνημονίου που μετέτρεψε σε ιπτάμενη οβίδα ο βουλευτής Γ. Μαυρίκος, εκσφενδονίζοντάς τον κατά του Ευ. Βενιζέλου. Και βέβαια, το σουρεάλ αξεσουάρ της κ. Κωνσταντοπούλου. «Κατεβάστε αυτό που έχετε στα έδρανα!», φώναξε η προεδρεύουσα Μ. Κόλλια ένα πρωί του περασμένου Νοέμβρη. Απέναντί της λικνιζόταν ένα... κόκκινο μπαλόνι! Η κ. Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε. Το μπαλόνι, είπε, ήταν για συμπαράσταση στους εργαζομένους της Κόκα-Κόλα! Εκείνη τη μέρα, μέχρι και ο Αδ. Γεωργιάδης εξανέστη κι ας κατέθετε παλιότερα στα πρακτικά μισοκαμένα βιβλία όποτε του έκαιγαν το βιβλιοπωλείο αναρχικοί. «Κοίταζα το μπαλόνι», είπε, «και σκεφτόμουν τι έλεγε ο πατέρας μου: “Αέρα, παιδί μου, δεν έχουν μόνο τα μπαλόνια. Εχουν και ορισμένα κεφάλια”». Στα οποία είναι να μη μπει μια στραβή ιδέα.
Τον Δεκέμβριο του 2013, ο εργολάβος που ανέλαβε τη μόνωση της Βουλής ξεκίνησε να αναποδογυρίζει τις πλάκες στο προαύλιο. Ανάμεσά τους ανακάλυψε μια... ταφόπλακα που υποδυόταν την πλάκα πεζοδρομίου! Ο προηγούμενος εργολάβος, που προφανώς την υφάρπαξε από το νεκροταφείο για λόγους οικονομίας, έσπασε κάθε ρεκόρ σουρεαλισμού. Γιατί το να φέρνεις ένα αλλόκοτο αντικείμενο στη Βουλή έχει μια διάσταση χιουμοριστική. Αυτή η πλάκα, όμως, παραήταν κρύα.

ΜΑΡΙΛΗ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΥ
(Πηγή : http://www.kathimerini.gr)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *