ροή ειδήσεων

Πέτρινο αρχοντικό στη Νίσυρο ανακαινίστηκε και έκανε τους Βρετανούς να παραμιλούν [εικόνες]



Μέχρι πριν από λίγο καιρό αυτό το σπίτι δεν ήταν παρά ένα ακόμη μισοκατεστραμμένο πέτρινο αρχοντικό... του 17ου αιώνα στο πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων, τη Νίσυρο.

Οι αρχιτέκτονες Greg Haji Ιωαννίδης και Γιώργος Τσιρώνης που το ανακαίνισαν σεβάστηκαν απόλυτα την ιστορία του κτιρίου, κάνοντάς το λειτουργικό ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου σε μίνιμαλ γραμμές. Το project κίνησε το ενδιαφέρον του διάσημου βρετανικού αρχιτεκτονικού site contemporist, το οποίο και παραθέτει πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα στην κατοικία, που ονομάζεται πια Sterna Nisyros Residence.

Η Sterna κατέρρευσε μαζί με το υπόλοιπο ιπποτικό κάστρο στον καταστροφικό σεισμό του 1933. Είναι το πρώτο σπίτι που αναστηλώθηκε στο μεσαιωνικό κάστρο της Παντονίκης στο Εμπορειό. Η εξαιρετικού επιπέδου αναστήλωση βασίστηκε σε έρευνα φωτογραφικού αρχειακού υλικού και στα λιγοστά αλλά σημαντικά κατασκευαστικά και μορφολογικά στοιχεία που βρέθηκαν κατά την ανασκαφή και υλοποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Γιώργο Τσιρώνη. Η ανάκτηση της αυθεντικότητας της αρχιτεκτονικής του κτιρίου έγινε ακολουθώντας τον παραδοσιακό τρόπο χτισίματος και τα αυθεντικά δομικά υλικά.

Το σπίτι διαθέτει πλέον σύγχρονες υποδομές, υψηλής ποιότητας και λιτής αισθητικής, τη μεγαλύτερη στέρνα του Εμπορειού και δύο επιπλέον στέρνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραθέτει ο αρχιτέκτονας Γιώργος Τσιρώνης, η πέτρινη κατοικία είναι 128 τ.μ., χωρισμένη σε δύο επίπεδα. Το ισόγειο είναι ανοικτός χώρος, όπου βρίσκονται η κουζίνα, το καθιστικό και χώρος εργασίας. Στον πρώτο όροφο είναι τα δύο υπνοδωμάτια και το μπάνιο.

Το σπίτι διαθέτει επιπλέον μια μεγάλη αυλή και μια ακόμη πιο ευρύχωρη ταράτσα με κρεβάτια ηλιοθεραπείας και καθιστικό.





























iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *