ροή ειδήσεων

Φρένο στο τέλος διαμονής, γκάζι για φόρο στα ΙΧ μεγάλου κυβισμού



Με ενιαίο φόρο πολυτελείας 10% επί του τεκμαρτού εισοδήματος οχημάτων αναμένεται...
να επιβαρυνθούν όλοι οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων με κυλινδρισμό κινητήρα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισαν τελικά να μην φορολογήσουν τη διαμονή σε ξενοδοχεία άνω των 3 αστέρων καθώς υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος, ενώ ήταν προ των πυλών η επιβολή φόρου διανυκτέρευσης 3%, 4% και 5% σε ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων αντίστοιχα, τελικά το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα περιληθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα συζητηθεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Για τη φορολόγηση της δαπάνης διαμονής σε ξενοδοχεία άνω των 3 αστέρων, συνταγματολόγοι ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί παρά το γεγονός ότι στο μέτρο αυτό αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο STAR o ίδιος ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, το μέτρο αυτό θα λειτουργούσε ως ισοδύναμο στην απαίτηση των δανειστών να αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ. Ενδέχεται πάντως, εφόσον ξεπεραστούν οι λόγοι αντισυνταγματικότητας, να εφαρμοστεί με διαφορετικό τρόπο μελλοντικά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *