ροή ειδήσεων

Αποκάλυψη: Η Σκότλαντ Γιαρντ εκπαιδεύει την ΕΛΑΣ για τζιχαντιστές!



Φυλάει τα ρούχα της... για να έχει τα μισά η Ελληνική Αστυνομία, η οποία έστειλε... 20 αξιωματικούς της σε σεμινάρια εκπαίδευσης της Σκότλαντ Γιάρντ σχετικά με μια πιθανή επίθεση των τζιχαντιστών στη χώρα μας...



Μερικά από τα ακραία σενάρια στα οποία εκπαιδεύτηκαν προέβλεπαν εισβολή τζιχαντιστών και ομηρία πολιτών μέσα σε υπουργείο, σε εφορία, σε τράπεζα, ακόμη και σε πάρκο ή πλατεία της Αθήνας, όπως αποκαλύπτει ο "Τύπος της Κυριακής".

Η μεθοδολογία του εγχειριδίου αντιμετώπισης ήταν ίδια με εκείνη που εφαρμόστηκε σε απόλυτο βαθμό από τις γαλλικές Αρχές για την εξουδετέρωση του ισλαμιστή Αμεντί Κουλιμπαλί, δράστη της ομηρίας στο Εβραϊκό Παντοπωλείο στο Πορτ ντε Βενσέν.

Για πρώτη φορά η εκπαίδευση στην Ελλάδα

Η εκπαίδευση, που για πρώτη φορά έγινε στη χώρα μας και όχι σε τυχαίο χρονικό διάστημα, αποτέλεσε αφορμή για το σχεδιασμό ενός σημαντικού εγχειριδίου αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι διωκτικές αρχές.

«Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση με δράστες τζιχαντιστές. Απλά κερδίζεις χρόνο προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα οι ειδικές δυνάμεις για αστυνομική επέμβαση εξουδετέρωσης με όσο το δυνατόν μικρότερες αριθμητικά απώλειες ομήρων. Είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στο θανατηφόρο τέλος για τους ομήρους και τους ίδιους. Το πολύ να απελευθερώσεις 1-2 ομήρους επειδή το θέλουν, για να κερδίσουν και εκείνοι χρόνο για την μεγαλύτερη προβολή και δημοσιοποίηση της πράξης τους» συμπεραίνει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Από τα πρώτα αιτήματα, η προβολή της ενέργειάς τους στα ΜΜΕ

Από τα πρώτα αιτήματα που εκδηλώνουν οι τζιχαντιστές είναι η προβολή της ενέργειά τους από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις γνωστές εικόνες πάνοπλων ανδρών πίσω από τους ομήρους, που προβαίνουν σε διαγγέλματα θρησκευτικού μίσους. Το εγχειρίδιο απαγορεύει τέτοια παραχώρηση του διαπραγματευτή αλλά ο επικεφαλής αξιωματικός της «σκηνής» αποφασίζει αν θα το εγκρίνει.

Το δεύτερο κομμάτι της εκπαίδευσης αφορά την απευθείας διαπραγμάτευση με το «υποκείμενο»-δράστη, που συμπεριλαμβάνει κοινή μεθοδολογία συνομιλίας όπως σε άλλες περιπτώσεις διαπραγματεύσεων με δράστες ομηριών ή απαγωγών, όπως για παράδειγμα ότι ο διαπραγματευτής δεν χρησιμοποιεί ποτέ τη λέξη «όχι» και δεν δίνει χωρίς να έχει πάρει κάτι και από τον δράστη.

Στα περισσότερα από τα περιστατικά, στα οποία συμμετείχαν οι αξιωματικοί της Σκότλαντ Γιάρντ, διαπίστωσαν ότι ο διαπραγματευτής πρέπει να έχει καλή γνώση του μουσουλμανισμού, αφού οι δράστες σχεδόν πάντα προβαίνουν σε συζητήσεις θρησκευτικού περιεχομένου με τους «απίστους».

Ένα τηλεφώνημα… 183 νεκροί

Τα στελέχη της Σκότλαντ Γιάρντ, πλούσιοι σε δυσάρεστες εμπειρίες και αποκλειστικά απασχολούμενοι στη διαπραγμάτευση και χειρισμό περιστατικών με δράστες τζιχαντιστές, έδειξαν στους Έλληνες αξιωματικούς ένα αποκλειστικό βίντεο-ντοκιμαντέρ των επιθέσεων ακραίων ισλαμιστών και ομηριών σε ξενοδοχεία στη Βομβάη, στις 27 Νοεμβρίου 2008, με 183 νεκρούς και 320 τραυματίες.

Όπως αποκάλυψαν οι αξιωματικοί της Σκότλαντ Γιάρντ, στους Έλληνες συναδέλφους τους, ο επικεφαλής των ισλαμιστών που ήταν οχυρωμένοι σε ένα από τα ξενοδοχείο, κουρασμένος από τις επιθέσεις φαινόταν διαλλακτικός στη διαπραγμάτευση. Την ώρα που αυτή φαινόταν να βρίσκεται σε τελικό στάδιο με αίσια έκβαση, ο ισλαμιστής δέχθηκε τηλεφώνημα από τον αρχηγό του πυρήνα από το Πακιστάν, ο οποίος τον έπεισε να σκοτώσει τους ομήρους-«απίστους» κάτι που έπραξε.

Από τότε πρώτιστο μέλημα των διαπραγματευτών ήταν ο έλεγχος ή η διακοπή των επικοινωνιών των δραστών και κυρίως της κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου με πέπλο «μπλοκαρίσματος».

Τζιχαντιστές με… έγκυες

Aξιωματικοί της Σκότλαντ Γιάρντ είναι πεπεισμένοι ότι βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα θύλακοι τζιχανιστών, κάτι που επιβεβαίωσαν σε έναν βαθμό οι Έλληνες συνάδελφοί τους.

Πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, και της αντι-τζιχαντιστική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. είχαν καταγράψει ύποπτες εισόδους τζιχαντιστών μαζί με «καραβάνια» παράτυπων μεταναστών, κυρίως μέσω Έβρου, ανάμεσα στα οποία είχαν τοποθετήσει έγκυες γυναίκες και παιδιά προκειμένου να κεντρίζουν τα ανθρωπιστικά συναισθήματα των διωκτικών αρχών και να αποδυναμώνουν τις έρευνες ταυτοποίησης της δικής τους ταυτότητας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *