ροή ειδήσεων

Το χρονικό της ανείπωτης παιδοκτονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο



Ανατριχιαστικές και «έξω από κάθε νου», όπως πολύ εύστοχα τόνισαν οι αστυνομικοί.... που έχουν αναλάβει την υπόθεση, είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για το φρικτό τέλος της τετράχρονης Άννυ που βίωσε βασανιστήρια και βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του ίδιου του πατέρα της. Και ενώ η κοινωνία ...παρακολουθεί σοκαρισμένη την τραγική κατάληξη του θρίλερ της εξαφάνισης της Άννυ, παραμένει ερωτηματικό αν και με ποιο τρόπο σκότωσε το κοριτσάκι ο 27χρονος.

Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές, από τη στιγμή που ο Σάββας, ο 27χρονος πα-τέρας του μικρού κοριτσιού, ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε να εξαφανίσει το άψυχο κορμί της κόρης του. Όπως όλα δείχνουν, τεμάχισε και έβρασε το αγγελούδι του όταν το βρήκε, όπως τουλάχιστον ο ίδιος υποστηρίζει, νεκρό στον καναπέ του σπιτιού του. Ακόμα πιο συγκλονιστική είναι η βεβαιότητα με την οποία οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι δεν θα βρεθεί το πτώμα της Άννυ.


Στις ανακοινώσεις της η ΕΛ.ΑΣ. δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για τον ειδεχθή τρόπο με τον οποίο ο βούλγαρος παιδοκτόνος εξαφάνισε το πτώμα της Άννυ, στάθηκαν όμως «ήρεμη ψυχική κατάστασή» του όταν τελούσε το αποτρόπαιο έγκλημα. Σύμφωνα με την αστυνομία, η ανθρωποκτονία τελέστηκε 8-9 Απριλίου στο υπόγειο διαμέρισμα. Ο 27χρονος φρόντισε επιμελώς να εξαφανίσει όλα τα ίχνη και έκανε φρικτά πράγματα για να μην βρεθεί το πτώμα! Μάλιστα, αφού τη σκότωσε, πούλησε το καροτσάκι και την κούνια της.

Ο δράστης, όπως αναφέρθηκε, «καθάρισε σιφόνια, σωληνώσεις, τα πάντα», ενώ με τον τρόπο που εξαφάνισε το πτώμα, η ιδιαιτερότητα με την οποία το μετέφερε σε κάποια σημεία, δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβει κανείς ότι ήταν ανθρώπινα μέλη.






Η αρχή ενός φρικτού τέλους

Το ζευγάρι έμενε μαζί στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα. Στου Ρέντη μένει η μητέρα του 27χρονου Σάββα Βαρκατσίεφ όπου περνούσε κάποιες μέρες η τετράχρονη και σύμφωνα με τις πληροφορίες η μικρή εξέφραζε συχνά την επιθυμία να πηγαίνει στο σπίτι της γιαγιάς της. Στην οδό Αβέρωφ έμενε η 25χρονη Ντίντι (Δημητρίνα Μπορίσοβα) μαζί με έναν 70χρονο που φέρεται ότι την φιλοξενούσε περιστασιακά. Εκείνος έχει πρόβλημα με τα ναρκωτικά και εκείνη αντιμετωπίζει προβλήματα με το αλκοόλ.

Η αρχή του τέλους ήρθε όταν η Ντίντι έφυγε για τη Γερμανία. Η 25χρονη βρισκόταν στο Βερολίνο από τις 20 Μαρτίου μέχρι και τις 21 ή 22 Απριλίου που επέστρεψε. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Άννυ που βρισκόταν με τον πατέρα της στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα.


Όταν πια επέστρεψε στην Αθήνα, ο σύντροφος της τής αποκάλυψε πως το παιδί χάθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου. Της είπε μάλιστα ότι η μικρή άνοιξε μόνη της την πόρτα ενώ εκείνος κοιμόταν, βγήκε στον δρόμο και εξαφανίστηκε. Αποφασίζουν τότε να μην πουν προς το παρόν τίποτα στην αστυνομία και από κοινού συμφωνούν να ταξιδέψουν στη Βουλγαρία για να συμβουλευτούν τους γονείς της Ντίντι για το πώς να χειριστούν την κατάσταση. Την ίδια μέρα εγκαταλείπουν και το διαμέρισμα το οποίο βάφτηκε με το αίμα του αθώου παιδιού. Ο Σάββας όμως φέρεται να έχει κακές σχέσεις με τα πεθερικά του και δεν αποκλείεται οι γονείς της 25χρονης να την προέτρεψαν να δημοσιοποιήσει την εξαφάνιση.

Τρεις μέρες αργότερα, στις 24 Απριλίου το ζευγάρι επιστρέφει στην Αθήνα, όπου και δηλώνει την εξαφάνιση της. Οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό την Αττική για τον εντοπισμό της ανήλικης, όμως οι γονείς πέφτουν σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους… Είναι τότε που οι αστυνομικοί αρχίζουν να έχουν εφιαλτικές υποψίες, στρέφουν αλλού τις έρευνες και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.


Οι δυο τους εμφανίζονταν ανήσυχοι για την κόρη τους. Η μητέρα εμφάνιζε μια «Σύλβια», ως το άτομο που υποτίθεται ότι πρόσεχε τη μικρή και ίσως την έκλεψε, με σκοπό να καλύψει τον 27χρονο. Λίγες μέρες αργότερα παραδέχεται ότι είπε ψέματα και υποστηρίζει πως το παιδί έφυγε ενώ ο σύντροφος της κοιμόταν.

Από την πλευρά του ο Σάββας έφτασε στο σημείο να δίνει 5.000 ευρώ αμοιβή σε όποιον γνωρίζει κάτι, ενώ εμφανιζόταν ως φίλος.






Πώς έφτασαν στα ίχνη του δράστη και ο ρόλος του συγκατοίκου του Σάββα

Η αστυνομία οδηγείται στα ίχνη του 27χρονου και αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό γύρω του όταν ένας βούλγαρος συγκάτοικός του περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πως ο 27χρονος σκότωσε το παιδί και στη συνέχεια εξαφάνισε το πτώμα. Το σημαντικό αυτό στοιχείο είχε δώσει η μητέρα της Άννυ στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», καθώς είχε μιλήσει για ένα τρίτο πρόσωπο που έμενε κάποιες φορές με τον Σάββα στη Μιχαήλ Βόδα, λέγοντας μάλιστα πως ίσως εκείνος να γνώριζε κάτι.

Αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη εντοπίζουν τον Βούλγαρο και το φέρνουν στην Ελλάδα. Η κατάθεση του Βούλγαρου σε συνδυασμό με τον εντοπισμό κηλίδων αίματος στο σπίτι του δράστη «έδεσαν» τελικά την υπόθεση και αποκάλυψαν το ένοχο μυστικό του την ώρα που εκείνος, εδώ και 15 ημέρες, έπαιζε θέατρο λέγοντας πως το παιδί είχε εξαφανιστεί.

Η φρικτή ομολογία



Οι αστυνομικοί λυγίζουν μπροστά στα όσα ομολογεί ο 27χρονος. Οι αποκαλύψεις είναι φρικιαστικές και τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το παιδί είχε βασανιστεί άγρια από τον ίδιο της τον πατέρα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο ίδιος επιμένει ότι δεν σκότωσε την κόρη του, αλλά ομολόγησε ότι την τεμάχισε…

Μιλώντας στους αστυνομικούς ο φερόμενος βιολογικός πατέρας της Άννυ φέρεται να είπε: «Ήταν άρρωστη η μικρή το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρω τι είχε. Εγώ ξέρω μόνο ότι όταν ξύπνησα μια μέρα την βρήκα νεκρή στον καναπέ. Πού να ξέρω εγώ τί είχε; Αλλά δεν ήθελα να πω την αλήθεια στη γυναίκα και να νομίζει ότι δεν ήμουν ικανός να προσέχω το παιδί. Θα έχανα και τη γυναίκα μου. Έπρεπε να κάνω κάτι να εξαφανίσω το παιδί».

Την εκδοχή του τεμαχισμού της τετράχρονης επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της μητέρας, Σταύρος Γεωργίου. «Είναι τραγική η εικόνα της μητέρας. Δε μπορεί κανείς να διανοηθεί πως το παιδί είναι νεκρό. Η μητέρα έχει μάθει πως το πτώμα έχει τεμαχισθεί», δήλωσε εμφανώς σοκαρισμένος ο δικηγόρος της Ντίντι.

Ο πατέρας φέρεται να προχώρησε στο ειδεχθές έγκλημα, επειδή ζήλευε τη σύζυγό του. Έτσι, σκότωσε το παιδί και κατόπιν εξαφάνισε τα ίχνη του.

Σε κατάσταση σοκ η μητέρα



Η 25χρονη μητέρα συνελήφθη και εκείνη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς ο 27χρονος φέρεται να έχει χτυπήσει πολλές φορές στο παρελθόν το κοριτσάκι κι εκείνη το άφησε παρ” όλ” αυτά μαζί του όταν ταξίδεψε στη Γερμανία.

Η μητέρα της Άννυ είναι σε κατάσταση σοκ και «αρνείται να δεχθεί ότι το παιδί είναι νεκρό», όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, Σταύρος Γεωργίου. Και συνέχισε λέγοντας ότι «το φρικτότερο ήταν μετά. Όταν έλαβε γνώση, μία λέξη ψέλλισε: “Δηλαδή εγώ δεν θα βρω τίποτα να θάψω;”», δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε επίσης και στον πατέρα του παιδιού, σημειώνοντας ότι «αντί να δείξει πανικό, δείχνει μία ανεξήγητη ψυχραιμία». «Όταν έγινε η έρευνα στο σπίτι και αφαίρεσαν τα κουζινικά. Όταν έφυγαν οι αστυνομικοί μου είπε: “Κοίτα τους μ… Αυτοί νομίζουν ότι εγώ έχω σκοτώσει το παιδί μου και το έχω κόψει κομμάτια”».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *