ροή ειδήσεων

Θανατική ποινή για ακραίες περιπτώσεις;


Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την στυγερή δολοφονία της 4χρονης Άννυ από τον ίδιο τον πατέρα της ...
έχει ανοίξει ένας κύκλος συζητήσεων στον δημόσιο διάλογο και στα social media γύρω από την θανατική ποινή. Πάρτε θέση στο διαδικτυακό δημοψήφισμα του Newsbomb και καταθέστε την άποψή σας.

Η επιβολή της θανατικής ποινής είναι ένα ζήτημα που εμφανίζεται στην επικαιρότητα κάθε φορά που κάποιο έγκλημα συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Υποθέσεις δολοφονίας ανηλίκων, αλλά και παιδεραστίας είναι μερικές από τις περιπτώσεις που φέρνουν στο δημόσιο διάλογο την «εσχάτη των ποινών».

Αρκετοί πολίτες πιστεύουν ότι για τέτοιες περιπτώσεις ακραίων εγκλημάτων δεν υπάρχει κανένας σωφρονισμός και καμία άλλη ενδεδειγμένη ποινή που να μπορεί να αποκαταστήσει το αίσθημα δικαιοσύνης.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που προβάλλει το επιχείρημα ότι κάθε ανθρώπινη ζωή πρέπει να είναι σεβαστή και αναφαίρετη, ακόμα και αυτή ενός εγκληματία.

Από εδώ προκύπτει και το επιχείρημα ότι, αφού η αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής είναι πράξη άδικη και αξιόποινη, το ίδιο ισχύει και για την ίδια την θανατική ποινή, διότι είναι αφαίρεση της ζωής ενός ανθρώπου.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *