ροή ειδήσεων

Επιβεβαιώνει ο Καμμένος την ύπαρξη Τζιχαντιστών ανάμεσα στους λαθρομετανάστες



Μεταξύ των παράνομων μεταναστών ενδεχομένως περιλαμβάνονται και τρομοκράτες,... οι οποίοι μέσω της Ελλάδας φθάνουν στην Ευρώπη και ως εκ τούτου το θέμα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Μετά το πέρας της Συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. και μιλώντας στην ελληνική, κρατική τηλεόραση ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Ένα από τα βασικά συμπεράσματα είναι ότι το θέμα της μετανάστευσης είναι πλέον και θέμα άμυνας. Αυτό που είδαμε πριν από αρκετό καιρό οι Έλληνες και αντιμετωπίστηκε και από τα ευρωπαϊκά μέσα με κακή πρόθεση, ότι δηλαδή ανάμεσα στους πραγματικούς πρόσφυγες που υπάρχουν πάρα πολλοί μπορεί να διακινηθούν και πιθανόν να διακινούνται και τρομοκράτες προς την Ευρώπη και μέσω της Ελλάδος. Αυτό αφορά όλη την ΕΕ. Έπρεπε να ληφθούν μέτρα. Αυτό το παραδέχτηκε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

» Προχωρώντας σε μία πολιτική που χαράσσει η ΕΕ, σε πρώτη φάση, για τα βόρεια σύνορα της Αφρικής, για τις επιχειρήσεις που ξεκινούν με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., αναγνωρίζεται πλέον και το πρόβλημα ως ευρωπαϊκό, που υπάρχει στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, στην Ελλάδα.

» Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ως οφείλουμε με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και παράλληλα στην αποτροπή της εισόδου σε στοιχεία τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

» Άλλο σημείο είναι η αναγνώριση ότι υπάρχει κίνηση τέτοιων ομάδων στα Βαλκάνια. Δεν θα επιτρέψουμε να δεχθούν στα Βαλκάνια τέτοιου είδους ομάδες. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και στις προβοκάτσιες που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να αναπτύσσονται στην περιοχή των Βαλκανίων.»

Η σύνοδος
Η Σύνοδος των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. αφορούσε τη στρατιωτική επιχείρησης EUNAVFOR Med και στην οποία συμφωνήθηκε να ληφθεί σοβαρή δράση ενάντια στα κυκλώματα λαθρεμπόρων που εκμεταλλεύονται την έκρυθμη μεταναστευτική κατάσταση προς όφελος τους.

Η στρατιωτική επιχείρηση EUNAVFOR Med αποτελεί ένα κομμάτι της ολικής αντιμετώπισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πρόκληση που αποτελεί πλέον η μετανάστευση. Η EUNAVFOR Med θα εκτελεστεί σε τρία στάδια σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις του διεθνούς δικαίου.

Αρχικά θα υπάρχει μια περίοδος ανταλλαγής πληροφοριών για τη δράση των κυκλωμάτων και αυξημένης συνεργασίας με τις ώρες της Αφρικανικής Ένωσης όπως και της Μέσης Ανατολής που αποτελούν χώρες διέλευσης μεταναστών. Η διαδικασία αυτή στόχο έχει να αξιολογήσει και να καταγράψει την δράση των λαθρεμπόρων στην Νότια Μεσόγειο, η οποία θα ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Σε συνέντευξη Τύπου η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φρεντερίκα Μοργκερίνι δήλωσε πως δύναται η επιχείρηση να ξεκινήσει και τον Ιούνιο.

Η δεύτερη και τρίτη φάση της EUNAVFOR Med θα αποτελεί την εκκίνηση της δράσης στη Μεσόγειο όπου και θα ερευνηθούν και θα διαπιστωθούν τα σκάφη που διακινούν μετανάστες και στη συνέχεια θα προσέλθουμε στη τρίτη φάση, δηλαδή την συστηματική καταστροφή τους. Την αρχηγία και τον συντονισμό της επιχείρησης θα αναλάβει ο Ιταλός αντιναύαρχος Ενρίκο Κρεντεντίνο, από τη Ρώμη.

Θέτοντας ρεκόρ ταχύτητας στη λήψη αποφάσεων, η στρατιωτική επιχείρηση που συμφωνήθηκε σήμερα θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Ιούνιο μόλις επικυρωθεί από τους αρχηγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *