ροή ειδήσεων

Δολιοφθορά κατά της τουριστικής βιομηχανίας θεωρούν φορείς του Αιγαίου την αύξηση του ΦΠΑ



Το ενδεχόμενο αύξησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα οδηγήσει στην 'εκτέλεση'... της νησιωτικότητας, λόγω της εκτίναξης του κόστους διαβίωσης σε ποσοστό άνω του 20% και μάλιστα σε είδη πρώτης ανάγκης, υποστηρίζουν ο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου.

Μετά από συνάντηση σχετικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, σε συνάρτηση με τις συζητούμενες αλλαγές στην γενικότερη φορολογία και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία μελέτη για τις επιπτώσεις στην οικονομία των νησιών, αλλά και της χώρας συνολικά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νικόλαος Μπόνης, δήλωσαν:

“Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της πρόσφατης δήλωσης του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη περί της μη υπογραφής από μέρους του της όποιας αύξησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ήλθε η νέα του δήλωση περί επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ μετά τη λήξη της τουριστικής σεζόν. Αυτό δείχνει τον ερασιτεχνισμό με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται σημαντικά θέματα, όπως αυτό του ΦΠΑ στα νησιά, της φορολογίας και της νησιωτικότητας γενικότερα.

Θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης όσο και κάθε μέλος της Κυβέρνησης ότι το ενδεχόμενο αύξησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα οδηγήσει στην ‘εκτέλεση’ της νησιωτικότητας, λόγω της εκτίναξης του κόστους διαβίωσης σε ποσοστό άνω του 20% και μάλιστα σε είδη πρώτης ανάγκης.

Επίσης, η όποια αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ ή στην φορολογία, μόνο ως πράξη δολιοφθοράς κατά της τουριστικής βιομηχανίας μπορεί να εκληφθεί, της μόνης βιομηχανίας που μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα στα ταμεία του κράτους και ταυτόχρονα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την μελλοντική επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Τέτοιου τύπου ενέργειες από πλευράς κυβέρνησης δε θα γίνουν δεκτές από τον δωδεκανησιακό λαό”.

traveldailynews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/5/15 15:20

    Πιο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ μας κοπανάτε ρε?
    Όλα τα προϊόντα πωλούνται με τελική τιμή ίδια με την Αθήνα που έχει 23% ΦΠΑ αυξάνοντας την τιμή προ ΦΠΑ και βάζοντας το....μειωμένο ΦΠΑ (χαχαχαχαχα).

    Προς τιμήν τους, υπάρχουν 2-3 μαγαζιά που τα ξέρει πια όλος ο κόσμος που όντως εφαρμόζουν τον μειωμένο ΦΠΑ και δεν "εκτελούν την νησιωτικότητα". Όλοι οι υπόλοιποι "δια της πλαγίου οδού" θα λέγαμε ότι το εκμεταλεύονται αυτό και καρπώνονται την διαφορά ΦΠΑ καλύπτοντας και καλά τα.... "εξωφρενικά έξοδα αποστολής".

    Τώρα πως γίνεται πχ μια μπαταρία μοτό να έχει εδώ 100 ευρώ και αν την παραγγείλεις απο Θεσσαλονίκη να σου έρχεται εδώ στα 60 ευρώ (μαζί με τα έξοδα αποστολής ) ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Φταίει και το ότι είμαι "αγράμματος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *