ροή ειδήσεων

Το ΣΔΟΕ... εξουδετέρωσε τις «μπόμπες» που θα μας σέρβιραν το Καλοκαίρι



Σημαντικό χτύπημα στα κυκλώματα διακίνησης αλκοολούχων ποτών που έχουν παρασκευαστεί παράνομα...


κατάφεραν κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών- Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων του ΣΔΟΕ Αττικής & Αιγαίου με την κατάσχεση συνολικής ποσότητας 16.210 λίτρων λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα).
Στην σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι πέραν των κινδύνων για τη δημόσια υγεία, η νέα επιτυχία αφορά και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων, καθώς τα αλκοολούχα ποτά υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Οπως εκτιμάται, οι αναλογούντες δασμοί και λοιποί φόροι στο κατασχεθέν λαθραίο οινόπνευμα, συνολικής ποσότητας 16.210 λίτρων (καθαρού προϊόντος), καθώς και οι αναλογούντες δασμοί και λοιποί φόροι του διαφυγόντος της κατάσχεσης εμπορεύματος ξεπερνούν το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (€1.000.000).
Τα επικίνδυνα για την δημόσια υγεία ποτά (μπόμπες ) επρόκειτο να διακινηθούν στην αγορά ενόψει της θερινής περιόδου, όπως εκτιμούν οι υπεύθυνοι του Σώματος.
Οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ εντόπισαν αποθηκευτικό χώρο στο 6ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μεγάρων- Αλεποχωρίου, ο οποίος χρησιμοποιείτο για την αποθήκευση και εν συνεχεία την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης(οινόπνευμα).
Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στο σημείο από κλιμάκιο υπαλλήλων και συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω τρία άτομα, δύο Έλληνες υπήκοοι, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης του αποθηκευτικού χώρου και ένας ομογενής από την Αλβανία, να μεταγγίζουν μέσω ηλεκτροκίνητης αντλίας ποσότητα λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε πλαστικά βαρέλια, τα οποία ήταν έμφορτα σε φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας Έλληνα εμπόρου χονδρικής οίνων και ποτών.

Στο συγκεκριμένο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-16.210 λίτρα λαθραίας καθαρής αιθυλικής αλκοόλης με αλκοολικό βαθμό 96ο
-25 πλαστικές δεξαμενές αποθήκευσης υγρών χωρητικότητας 1.000 λίτρων εκάστη
-14 πλαστικά βαρέλια αποθήκευσης χωρητικότητας 200 λίτρων έκαστο
-φορτηγό αυτοκίνητο
-αντλία μεταγγίσεως υγρών

Την ίδια ώρα, άλλο κλιμάκιο ερεύνησε την έδρα της επιχείρησης εμπορίας ποτών του Έλληνα εμπόρου χονδρικής οίνων και ποτών στον Αγ. Δημήτριο Αττικής, ιδιοκτήτη του κατασχεθέντος φορτηγού.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, έμπορος χονδρικής οίνων και ποτών, αναζητήθηκε χωρίς να καταστεί δυνατή η εύρεση και σύλληψη αυτού στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας.
Οι συλληφθέντες προσήχθησαν με τη διαδικασία του Αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και πήραν προθεσμία για την Τετάρτη, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *