ροή ειδήσεων

Πανηγυρίζει το Λονδίνο για υπαναχώρηση της Αθήνας στο θέμα των γλυπτών



«Η ελληνική κυβέρνηση τελικά αναγνώρισε ότι το Βρετανικό Μουσείο είναι... νόμιμος ιδιοκτήτης των "Ελγίνειων" Μαρμάρων». Ετσι ξεκινά το άρθρο με το οποίο η βρετανική πολιτική εφημερίδα Daily Telegraph σχολιάζει τη δήλωση του Νίκου Ξυδάκη του αν. υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, σύμφωνα με την οποία, «η οδός για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι η διπλωματική και η πολιτική».

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η ανακοίνωση που προκάλεσε έκπληξη ήρθε μόλις 48 ώρες μετά την αποστολή μιας πολυσέλιδης αναφοράς στην ελληνική κυβέρνηση από το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers με το οποίο συνεργάζεται η Αμάλ Κλούνεϊαναφέροντας ότι αν η Ελλάδα προχωρούσε δικαστικά στη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα θα υπήρχουν μόνο 15% πιθανότητες να κερδίσει τη διαμάχη σε βρτεανικό δικαστήριο, αναφέρει η εφημερίδα. Και καταλήγει: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε ότι και ένα διεθνές δικαστήριο δεν θα κατέληγε σε διαφορετικό αποτέλεσμα.
Απογοήτευση του προέδρου του Διεθνούς Συνδέσμου για την Επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, την απογοήτευσή του για την σχετικά με την υπόθεση της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο εξέφρασε με επιστολή του ο Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου για την Επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα.

Πριν καν ακούσει τις συμβουλές που έχουν να του προσφέρουν οι Βρετανοί δικηγόροι (και συγκεκριμένα το γραφείο Doughty Street Chambers με το οποίο συνεργάζεται η Αμάλ Κλούνεϊ), ο Νίκος Ξυδάκης απορρίπτει τη λύση δια της νομικής οδού, αναφέρει ο Ντέιιβιντ Χιλ. «Γιατί δεν περίμενε καν τη συνάντηση με τους Βρετανούς δικηγόρους πριν αποφασίσει για το πως θα κινηθεί;», αναρωτιέται ο κ. Χιλ.

Στην ίδια επιστολή του ο κ. Χιλ σημειώνει πως οι υποστηρικτές της Ελλάδας ανά τον κόσμο απογοητεύτηκαν από την στάση του έλληνα υπουργού.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/5/15 20:47

    tha ton ladosan more siga to pragma aploustato. ti nomizate oti aftoi tha einai kaliteroi ap tous alous? oloi ta idia einai....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/5/15 00:34

    γιατί βρε Ελληναράδες δεν μιλάει κανείς , γιατί κάνετε μόκο , με ποιο δικαίωμα ο σημερινός υπουργός πολιτισμού παίρνει μια τέτοια απόφαση να εγκαταλείψει αυτό το όνειρο όλων των απανταχού Ελλήνων και οχι μόνο . που είναι οι φωνές των πολιτών και δεν λέω των πολιτικών ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/5/15 00:16

      Στις καφετεριες και πινουν φρεντο με γυαλι αρμανι και το παιζουν υπερανω

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος15/5/15 04:02

    καλυτερα να μεινουν εκει για να τους θυμιζουν την ΕΛΛΑΔΑ και το πολιτισμο μας, ασε που σιγουρα θα τα συντηρουν καλυτερα, εδω οι αρχαιλογικοι χωροι ειναι χορταριασμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *