επικαιρότητα

Πολλά εμπόδια για τη Δημοτική ΑστυνομίαΧθες έληξε η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων επιστροφής,... και στον Δήμο Αθηναίων αίτηση υπέβαλαν περίπου 300 άτομα από τα 1.023 που υπηρετούσαν. Στον Δήμο Ρόδου επιστρέφουν 40 από τους 106, ενώ δεν έχει εξασφαλιστεί η μισθοδοσία τους. Ο Δήμος Παπάγου είχε 20 δημοτικούς αστυνομικούς και αίτηση κατέθεσαν μόλις 4.

Λιγότεροι από τους μισούς πρώην δημοτικούς αστυνομικούς αναμένεται να επιστρέψουν στο πόστο τους, ενώ ο μισθός τους είναι εξασφαλισμένος μόνο έως το τέλος του χρόνου. Παράλληλα, όσοι πρώην σχολικοί φύλακες δεν συνταξιοδοτήθηκαν, έχουν καταθέσει αίτηση να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Χθες έληξε η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων επιστροφής των πρώην δημοτικών αστυνομικών στους δήμους που υπηρετούσαν, όπως καθόριζε η διαδικασία επανασύστασης του Σώματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δήμων, ο αριθμός των υπηρετούντων στη νέα δημοτική αστυνομία θα είναι σημαντικά περιορισμένος. Στον Δήμο Αθηναίων, όπου υπηρετούσαν συνολικά 1.023 δημοτικοί αστυνομικοί, έχουν υποβάλει αίτηση επιστροφής περίπου 300 άτομα, ενώ 70 άτομα είχαν παραμείνει στον δήμο και είχαν μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες. Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει πολλές φορές μιλήσει για την αναγκαιότητα επανασυγκρότησης της δημοτικής αστυνομίας, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα του δήμου από τα τέλη στάθμευσης, αλλά και να ελεγχθεί η παράνομη στάθμευση, το παρεμπόριο και τα τραπεζοκαθίσματα.

Πηγές του Δήμου Αθηναίων εξηγούν ότι λιγότεροι δημοτικοί αστυνομικοί σημαίνει ότι δεν θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες, αλλά θα επιλυθούν βασικά ζητήματα όπως αυτό της παράνομης στάθμευσης. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι το υπουργείο διαβεβαίωσε τους δήμους ότι έχει εξασφαλιστεί η μισθοδοσία των δημοτικών αστυνομικών έως το τέλος του χρόνου. Στη συνέχεια εκφράζονται σενάρια για μεικτό σύστημα μισθοδοσίας ανταποδοτικών κονδυλίων (σ.σ. η δημοτική αστυνομία θεωρείται σώμα που φέρνει χρήματα στους δήμους) και κρατικής χρηματοδότησης.

Περίπου 106 δημοτικούς αστυνομικούς διέθετε ο Δήμος Ρόδου, αλλά όπως τονίζει ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος «δεν περιμένουμε στο νέο σώμα να ενταχθούν περισσότερα από 40 άτομα. Το νούμερο είναι οριακό, αλλά θα μας βοηθήσουν αρκετά. Αρκεί βέβαια να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία τους γιατί μετά την κατάργηση από το ΣτΕ του δημοτικού φόρου Δωδεκανήσου έχουμε βρεθεί με σοβαρό έλλειμμα».

Ο Δήμος Παπάγου είχε 20 άτομα δημοτική αστυνομία και είχαν μείνει 5, ενώ αίτηση έως χθες είχαν καταθέσει ακόμα 4. Ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, πάντως, τονίζει ότι είναι πολύ σημαντική η επιστροφή
και των σχολικών φυλάκων, καθώς είχαν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές στα σχολεία της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι από το σύνολο των 325 δήμων της χώρας, δημοτική αστυνομία διέθεταν οι 179 ΟΤΑ, συνολικά 3.522 άτομα.

Κάποιοι εξ αυτών είχαν παραμείνει στη θέση τους κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων (π.χ. πολύτεκνοι) του νόμου περί διαθεσιμότητας. Εως 350 άτομα, σύμφωνα με την εγκύκλιο για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, μπορούν εφόσον το επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελληνική Αστυνομία (συνολικά είχαν μεταταχθεί 1.542), ενώ όσοι έχουν τοποθετηθεί σε σωφρονιστικά καταστήματα και σε υπηρεσίες ασύλου υποχρεωτικά θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Οσοι δεν εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες, αλλά δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους στη δημοτική αστυνομία, τίθενται στη διάθεση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να τοποθετηθούν σε θέσεις σχετικές με τα προσόντα τους και πάντως σε περιφερειακές υπηρεσίες, όπως τονίζεται από το υπουργείο.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Πριν λίγο δέχτηκα επίθεση από 2 ατομα πατέρα γιο διότι είπα στον πατέρα ότι είναι παράνομο να έχει το σκυλί του στον δρόμο και να οδηγάς με το αμάξι κρατώντας με σκοινί και κάλεσε τα παιδιά του και κατόπιν αυτού πατέρας και γιος μου έκαναν αυτο εγινε στο φαληρακι πηγαίνοντας για να παραλάβω που σχολουσε απο ξενοδοχείο και τον ειδα να μπαίνειπρος γυμνιστές επίθεση και ο γιος με χτύπησε με μπουνιά στο αυτί

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά