ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών του νησιού



Την όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη του νησιού της Ρόδου από το Ε.Κ.Α.Β. συζήτησε... ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, με τοπικούς θεσμικούς παράγοντες κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο νησί .

Τη Ρόδο επισκέφτηκε τις δύο προηγούμενες ημέρες (4 & 5 Μαΐου) ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., Νίκος Παπαευσταθίου, στα πλαίσια σχεδίου του Οργανισμού σχετικά με τη επίλυση των προβλημάτων αλλά και την επιχειρησιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών των Παραρτημάτων και των Τομέων του Ε.Κ.Α.Β. στην περιφέρεια.

Προσλήψεις μόνιμων Διασωστών - προμήθεια ασθενοφόρων

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι επικείμενες προσλήψεις μόνιμων Διασωστών αλλά και η προμήθεια νέων ασθενοφόρων μέσω Ε.Σ.Π.Α., φαίνεται να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες του διαγωνισμού, αλλά και στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του από 29ετίας Οργανισμού του Ε.Κ.Α.Β.

Συναντήσεις με τοπικούς και περιφερειακούς θεσμικούς φορείς

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Ρόδου, Χατζηδιάκο Φώτη, συζητήθηκε σχέδιο του Ε.Κ.Α.Β. για την κάλυψη των αναγκών του Νησιού σε προσωπικό, ειδικά για την καλοκαιρινή περίοδο. Επειδή οι διαδικασίες πρόσληψης των μόνιμων 186 Διασωστών (σε όλη την Ελλάδα) θα ολοκληρωθούν οριακά μετά το καλοκαίρι, η Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. θα καλύψει τις ανάγκες του νησιού μέσω προσλήψεων εποχικού προσωπικού και με εσωτερικές μετακινήσεις του υπάρχοντος προσωπικού της Υπηρεσίας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Ρόδου δεσμεύτηκε να καλύψει τις ανάκγες διαμονής και διατροφής των Διασωστών που θα μετακινηθούν για την ενίσχυση του Τομέα της Ρόδου εν όψη της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου.

Συνεργασία Περιφερειακής Αρχής και Ε.Κ.Α.Β. - να μη συρρικνωθεί η Υπηρεσία

Σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. επεσήμανε πως βασικός στόχος του είναι να μη συρρικνωθεί η Υπηρεσία (ειδικά στη νησιωτική χώρα), αναφέροντας ότι προβλέπεται η αναγκαία στελέχωση της Υπηρεσίας με μόνιμο αλλά και εποχιακό προσωπικό (Διασώστες) και η αξιοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού.

Ο κ Χατζημάρκος, διαβεβαίωσε τον κο Παπαευσταθίου πως η Περιφέρεια, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, θα εξετάσει το ενδεχόμενο της δυνατότητας παρέμβασης της για την κάλυψη βασικών αναγκών της Υπηρεσίας στο Νότιο Αιγαίο, μέσω απευθείας χρηματοδότησης από πόρους της Περιφέρειας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *