επικαιρότητα

Τα δύο πράγματα που δεν πρέπει να φάτε ή να πιείτε ΠΟΤΕ!Η υγεία μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις διατροφικές μας επιλογές....

Και σε μία κοινωνία, όπου το “γρήγορο φαγητό”, η ζάχαρη και το αλάτι βρίσκονται εν αφθονία γύρω μας, το τι επιλέγουμε να καταναλώσουμε στη διάρκεια μια ημέρας είναι πολύ σημαντικό.
Ξεκινώντας από τα βασικά, λοιπόν, δείτε δύο καθημερινές τροφές, που όλοι οι διατροφολόγοι συμφωνούν, πως δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε στο στόμα μας:
Σιρόπι Καλαμποκιού
Το σιρόπι καλαμποκιού είναι γλυκόζη που προέρχεται από καλαμπόκι, όπως και η ζάχαρη είναι η γλυκόζη σε μορφή σκόνης που προέρχεται από ζαχαροκάλαμο.
Σε μελέτες σε ζώα, που έγινε στο πανεπιστήμιο του Princeton, διαπιστώθηκε ότι το σιρόπι καλαμποκιού είναι καίριος παράγοντας παχυσαρκίας και μεταβολικού νσυνδρόμου, μεγαλύτερος ακόμα και από την ζάχαρη!
Trans-λιπαρά οξέα
Τα τρανς λιπαρά είναι μερικώς υδρογονωμένα έλαια που βρίσκονται κυρίως στα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα τσιπς, οι ψημένες σφολιάτες και πολλά προϊόντα fast food.
Επειδή τα κορεσμένα λίπη (έλαιο καρύδας, βούτυρο, κ.λπ.) τείνουν να είναι πιο ακριβά, οι παρασκευαστές τροφίμων έχουν βρει έναν τρόπο για να έχουν πιο φθηνά φυτικά έλαια και να τα “μετατρέπουν” σε κορεσμένα λίπη με την προσθήκη περισσότερων μορίων υδρογόνου σε αυτά.
Αυτά τα λίπη “μπερδεύουν” το σώμα μας, επειδή δεν είναι ούτε κορεσμένα, ούτε ακόρεστο, γι ‘αυτό δεν ξέρει πώς να τα επεξεργαστεί.
Τα τρανς λιπαρά αυξάνουν την κακή χοληστερόλη, μειώνοντας ταυτόχρονα την καλή χοληστερόλη. Επιπλέον, μπορούν να φράξουν τις αρτηρίες, οδηγώντας σε αύξηση του κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή νόσο


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Πριν λίγο δέχτηκα επίθεση από 2 ατομα πατέρα γιο διότι είπα στον πατέρα ότι είναι παράνομο να έχει το σκυλί του στον δρόμο και να οδηγάς με το αμάξι κρατώντας με σκοινί και κάλεσε τα παιδιά του και κατόπιν αυτού πατέρας και γιος μου έκαναν αυτο εγινε στο φαληρακι πηγαίνοντας για να παραλάβω που σχολουσε απο ξενοδοχείο και τον ειδα να μπαίνειπρος γυμνιστές επίθεση και ο γιος με χτύπησε με μπουνιά στο αυτί

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά