ροή ειδήσεων

Οι χώρες με τους πιο αγχωμένους κατοίκους



Οι καθημερινές μετακινήσεις, η δουλειά, οι ουρές σε καταστήματα και υπηρεσίες... είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που προκαλούν στρες στην καθημερινότητά μας, με το Bloomberg να παρουσιάζει τις χώρες όπου το άγχος είναι μεγαλύτερο για τους κατοίκους...


Χρησιμοποιώντας ορισμένες μεταβλητές, μεταξύ των οποίων τα ποσοστά δολοφονιών, η αγοραστική δύναμη, η εισοδηματική ανισότητα, η ανεργία, η διαφθορά, η ρύπανση του αέρα και το προσδόκιμο ζωής, το πρακτορείο ειδήσεων «μέτρησε» το στρες, δημιουργώντας μία κατάταξη με τις χώρες των οποίων οι κάτοικοι κυριεύονται από το περισσότερο άγχος.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε σύνολο 74 χωρών, οι κάτοικοι της Νιγηρίας βιώνουν το εντονότερο στρες, με τους Νορβηγούς στον αντίποδα να δείχνουν να αγχώνονται λιγότερο.




BLOOMBERG

Οι πιο στρεσαρισμένοι κάτοικοι, με βάση την έρευνα, βρίσκονται σε χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.

Τη Νιγηρία ακολουθεί από κοντά η Νότια Αφρική, ενώ τη δεκάδα με τα περισσότερο αγχωμένα έθνη συμπληρώνουν το Ελ Σαλβαδόρ, η Μογγολία, η Γουατεμάλα, η Κολομβία, το Πακιστάν, η Τζαμάικα και η Βολιβία, με την ΠΓΔΜ να είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στις πρώτες δέκα της κατάταξης.

Σε ό,τι αφορά τις χώρες, όπου η καθημερινότητα επιβαρύνει λιγότερο τους κατοίκους με άγχος, σύμφωνα με τα κριτήρια της έρευνας, αυτές βρίσκονται κυρίως στην Ευρώπη.
Τη Νορβηγία στη σχετική κατάταξη ακολουθούν το Λουξεμβούργο, η Ελβετία, η Σουηδία, η Αυστραλία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Γερμανία και ο Καναδάς.
Όπως διαπιστώνει η έρευνα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 30η θέση της κατάταξης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *