ροή ειδήσεων

Ρόδος: Κατήγγειλαν τη δασκάλα επειδή δεν άφησε την διαβητική κόρη τους να φάει εν ώρα μαθήματος



Tι αποφάσισε το δικαστήριο για την εκπαιδευτικό...


​Στο εδώλιο οδηγήθηκε μία δασκάλα δημοτικού σχολείου στη Ρόδο, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων μιας μαθήτριας, η δασκάλα επέδειξε «ανάλγητη και επικίνδυνη συμπεριφορά» για την ζωή του παιδιού τους.

Μετά την απολογία της και με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, η δασκάλα, η οποία κατηγορήθηκε για έκθεση μαθήτριας που πάσχει από διαβήτη σε κίνδυνο, αφέθηκε ελεύθερη χθες.
Το χρονικό του συμβάντος και η καταγγελία

Σύμφωνα με καταγγελία των γονέων του παιδιού, η δασκάλα επέδειξε «ανάλγητη και επικίνδυνη συμπεριφορά» για την ζωή του διαβητικού παιδιού τους, αφού την 7η ώρα του προγράμματος διδασκαλίας, και παρότι η εκπαιδευτικός γνώριζε το πρόβλημα υγείας, της απαγόρευσε να φάει στην αίθουσα, αν και η μικρή αισθανόταν δυσφορία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το παιδί όταν σχόλασε να μιλά ασυνάρτητα και το σάκχαρο του να φτάσει στα 370, δηλαδή κοντά στο διαβητικό κώμα. Όπως σημειώνεται το παιδί πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη από την ηλικία των 16 μηνών και φοράει αντλία ινσουλίνης από 26 μηνών 24 ώρες το 24ωρο.

Η απολογία της δασκάλας
Η δασκάλα απέδωσε την καταγγελία σε βάρος της σε εσωτερικές – ενδοσχολικές προστριβές και παραταξιακές αντιλήψεις, που «επέτειναν, υποδαύλισαν και πυροδότησαν μια ήδη προκατειλημμένη αρνητική στάση των γονέων της μαθήτριάς στο πρόσωπό της».

Η ίδια επεσήμανε ότι οι γονείς πέραν της προσωπικής αντιπάθειας που έχουν μαζί της, προσπαθούν να της αποδώσουν και ποινικές ευθύνες καταγγέλλοντάς την για έλλειψη ανθρωπισμού. Υποστήριξε εξάλλου ότι στην τάξη της υπάρχουν τρία παιδιά με προβλήματα υγείας και τόνισε ότι ως δασκάλα και έχοντας συνείδηση της κατάστασης, ανθρωπιστικά αλλά και ως μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, ανέλαβε να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να μη συμβεί κάτι στο παιδί.

Όσον αφορά στο υπογλυκαιμικό επεισόδιο, που ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου σε ένορκη κατάθεσή του και η μητέρα του παιδιού, -περιστατικό της άνοιξης του 2013-, η δασκάλα υποστήριξε ότι δεν το γνώριζε γιατί δεν την ενημέρωσε ποτέ κανείς, ούτε ο διευθυντής, ούτε η μητέρα.

Πηγή : dimokratiki.gr
star.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/5/15 18:52

    Υπογλυκαιμικό και 3,70 δεν πάνε μαζί.
    Αλλά αφού αφέθηκε ελεύθερη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *