ροή ειδήσεων

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ



Αναγνώστης:
Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν τα Πανελληνίων στα Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής.... και με χειρότερους χαρακτηρισμούς η επιτροπή που τα επέλεξε. 
Εκτός και αν θέλουν αυτοί οι κύριοι να ανακαλύψουν Μαθηματικές ιδιοφυίες 17 ετών.
Αυτοί οι άνθρωποι ή δεν έχουν καμιά ιδέα από το τι υπάρχει στο σχολικό βιβλίο, ή ήρθαν από κάποιον άλλον πλανήτη ή δεν ξέρω ποιόν άλλον σκοπό εξυπηρετούν.
Τα θέματα που έδωσαν είναι μόνο για έμπειρους και καλά διαβασμένους Μαθηματικούς για τους οποίους οι τρεις ώρες ίσως και να μην είναι αρκετές.
Το μόνο που καταφέρνουν είναι να απογοητεύουν τα παιδιά για τα Μαθηματικά και να τα αποτρέπουν από μια τέτοια επιστήμη η οποία κρύβει άπειρη ομορφιά.
Από τη μια λέμε στα παιδιά να προσπαθούν και τα ενθαρρύνουμε να είναι αγωνιστές στη ζωή και από την άλλη με κάτι τέτοια τα απογοητεύουμε παντελώς, σπρώχνοντάς τους να φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούμε να καταλάβουμε τον αγώνα που δίνουν αυτά τα παιδιά καθημερινά για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια με ένα αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον και πόσο άσχημο είναι να τους απογοητεύεις τόσο εύκολα για όλη αυτή την προσπάθεια.
Δεν είναι απαραίτητο τα θέματα να είναι τόσο δύσκολα για να ρίξουμε τις βάσεις. Ας δώσουμε τουλάχιστον στους μαθητές την ικανοποίηση ότι οι κόποι τους ανταμείφθηκαν γράφοντας βατά θέματα και ας ανέβουν οι βάσεις. Ούτως ή άλλως η κάθε σχολή θα πάρει ορισμένο αριθμό φοιτητών, δεν έχει σημασία αν πάρει τον τελευταίο με 14 ή με 18.
Ας ελπίσουμε τα πράγματα να είναι καλύτερα για τους επόμενους…

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *