ροή ειδήσεων

Νέο σοβαρό κρούσμα bullying με δράστη Αλβανό



Δράστης ήταν ένας συμμαθητής του από την Αλβανία και αφορμή οι αντιπαλότητες για τα… κορίτσια της τάξης τους...

Σεξιστικά υποτιμητικά σχόλια συμπεριλαμβάνονται στο νέο κρούσμα σοβαρού διαδικτυακού εκφοβισμού, που είχε οδηγήσει 13χρονο μαθητή Α’ Γυμνασίου, σε φυγή από το σχολείο των βορείων προαστίων και να έχει αυτοκτονικές τάσεις.

Δράστης ήταν ένας συμμαθητής του από την Αλβανία και αφορμή οι αντιπαλότητες για τα… κορίτσια της τάξης τους. Ο ανήλικος δράστης κατάφερε να εισβάλει ηλεκτρονικά μέσω Skype στον υπολογιστή του έλληνα αντιπάλου. Κατάφερε να υποκλέψει όλα τα αρχεία και το σημαντικότερο να βρίζει τους συμμαθητές τους, εμφανιζόμενος ως ο 13χρονος Έλληνας.

Ο δράστης εμφάνιζε τον 13χρονο Έλληνα να προβαίνει σε υποτιμητικά σχόλια για τον «εαυτό» του και ακόμη χειρότερα για τους άλλους μαθητές της τάξης συνοδευμένα από μηνύματα και βίντεο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έγκληση, που υπέβαλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο πατέρας του 13χρονου Έλληνα. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστος δράστης παραβίασε τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού του γιου του και στη συνέχεια και για 6 ημέρες, απέκτησε την απόλυτη διαχείρισή του, ενώ προσποιούμενος ότι πρόκειται για το ανήλικο θύμα απέστειλε σωρεία εξυβριστικών μηνυμάτων και βίντεο σε άλλους χρήστες της επίμαχης ιστοσελίδας.

Από την διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, σε οικία 48χρονου αλλοδαπού, ενώ από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην οικία, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 13χρονου γιου του. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Tα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις και η δικογραφία που σχηματίστηκε για παράνομη διείσδυση σε υπολογιστικά συστήματα και εξύβριση μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *