ροή ειδήσεων

Στον τελικό της Euroleague οι "ερυθρόλευκοι"


Όπως και στην Κωνσταντινούπολη, έτσι και στη Μαδρίτη,...
ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη ανατροπή, με καρυδάτα καλάθια του Σπανούλη, κόντρα στην πελάτισσα ΤΣΣΚΑ, νίκησε 70-68 και περιμένει αντίπαλο για τον τελικό του Φάιναλ Φορ!

Ένα ακόμα ΘΑΥΜΑ από τον ΒΑΣΙΛΙΑ της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός με απίστευτη ανατροπή νίκησε ΞΑΝΑ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό της Ευρωλίγκα 68-70 και πέρασε στον τελικό όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρ.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος παρότι ήταν ο χειρότερος του ματς, στο τελευταίο 5λεπτο «καθάρισε» με ΤΡΕΙΣ τριποντάρες (η τελευταία επτά δευτερόλεπτα πριν την λήξη με το ματς ισόπαλο!!) και οδηγεί πλέον τον Ολυμπιακό σε μία ακόμα κούπα. Δεν γίνεται να την χάσει, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος.!!!

«Ζόρια» για Σπανούλη, φοβερός Παπαπέτρου!

Ο Ολυμπιακός κόντρα σε όλα τα προγνωστικά μπήκε στο παρκέ για να δείξει ποιος είναι το... αφεντικό και για αυτό ο Μάντζαρης στην πρώτη επίθεση ευστόχησε σε τρίποντο για το 0-3, ενώ ο Πρίντεζης έκανε το 3-5. Η ΤΣΣΚΑ ωστόσο αντέδρασε άμεσα και γρήγορα – γρήγορα έκανε το 9-5, ενώ με εκπληκτική άμυνα οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη είχαν βγάλε εκτός αγώνα τον Σπανούλη που έμεινε άποντος σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Ωστόσο, οι Πειραιώτες βρήκαν την λύση, καθώς ο Ιωάννης Παπαπέτρου με ένα εκπληκτικό ματς σε άμυνα και επίθεση κόντρα στον Κιριλένκο «τράβηξε» τον Ολυμπιακό και σοφάρισε σε 9-9, ενώ από δικό του τρίποντο κι ένα από τον Λαφαγιέτ, έγινε το 15-15. Τελικά, η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 20-17 υπέρ των Ρώσων.

Το δεύτερο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό, καθώς η ΤΣΣΚΑ με εύκολους πόντους ξέφυγαν στο 24-17, όμως ο Πέτγουεϊ στο 12' με τριποντάρα μείωσε σε 24-20 και έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση. Μάλιστα, οι Πειραιώτες στο 15' προσπέρασαν για πρώτη φορά με τον Ντάνστον στο 27-28, ενώ λίγο αργότερα με νέα τριποντάρα ο Πρίντεζης έκανε το 33-33 και ο Ντάνστον με εντυπωσιακό φόλοου κάρφωμα το 33-35. Τελικά, μετά από λάθη των Πειραιωτών και κυρίως του Σπανούλη, η ΤΣΣΚΑ έκλεισε το ημίχρονο στο 36-35.

Ο Τεόντοσιτς, ο Σπανούλης και τα ριμπάουντ

Επιστρέφοντας στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο, ο Δημήτρης Ιτούδης αποφάσισε να «παρκάρει» στον πάγκο τον Τεόντοσιτς, κίνηση που βοήθησε πάρα πολύ την ΤΣΣΚΑ, η οποία προηγήθηκε 40-35. Από την άλλη ο Ολυμπιακός παρότι ο Σπανούλη ήταν εκτός αγώνα με πολλά άστοχα σουτ και λάθος επίθεσης, προσπάθησε με τον εκπληκτικό Πρίντεζη και τους Παπαπέτρου – Αγραβάνη να παραμείνει κοντά στο σκορ. Μείωσε σε 40-39, όμως με τον Ντε Κολό να είναι σε καλή βραδιά, οι Ρώσοι ξέφυγαν στο 47-39, τη μεγαλύτερη διαφορά του παιχνιδιού. Με τρίποντο όμως του «Πριντ» ο Ολυμπιακός ξεκίνησε άλλη μία αντεπίθεση και κυριαρχώντας στα ριμπάουντ, πλησίασε στο 49-45, ωστόσο η περίοδος τελείωσε στο 51-47 με εύκολο καλάθι του Τεόντοσιτς, μετά από ακόμα ένα λάθος του Σπανούλη.

ΣΚΑΣΜΟΣ όταν μιλάει ο Σπανούλης!

Η ΤΣΣΚΑ έδειχνε καλύτερη, όμως στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος να κυνηγήσει άλλο ένα θαύμα, παρότι ο Σφαιρόπουλος βλέποντας τον Σπανούλη να είναι σε κάκιστη μέρα και πολύ άστοχος τον άφησε στον πάγκο για 3.5 λεπτά. Από την άλλη ο Τεόντοσιτς που έκανε πάρα πολλά λάθη, με 3/3 βολές και ένα «τρελό» τρίποντο έκανε το 57-49, ενώ ο Καούν με το 59-51 ανέβασε την διαφορά στο μεγαλύτερο της ύψος.

Κι ενώ στο 63-54 με τον Ντε Κολό όλα έδειχναν πως το ματς δεν γυρίζει, εκείνη την ώρα «μίλησε» ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς με πρώτο εύστοχο τρίποντό του ο Ολυμπιακός «ξεκόλλησε» για το 63-57, ενώ οι 2 εύστοχες βολές του Σλούκα στην συνέχεια έκαναν το ματς ντέρμπι στο 63-59. Η ΤΣΣΚΑ πλέον είχε αγχωθεί, έκανε δύο λάθος επιθέσεις και οι Πειραιώτες πλησίασαν με τον Σλούκα και προσπέρασαν με τριποντάρα του Σπανούλη στο 63-64!!!

Ακολούθησε άλλη μία χαμένη επίθεση των Ρώσων και στην συνέχεια ένα ακόμα «τρελό» καλάθι του Σπανούλη για το 63-66 στο 38'30! Ο Χάινς με 1/2 βολές μείωσε σε 64-66, ακολούθησε άστοχο τραβηγμένο τρίποντο του Πρίντεζη και κοντινό καλάθι του Γουίμις για το 66-66, 31 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Εκεί λοιπόν μίλησε και πάλι ο αρχηγός, καθώς με ΤΡΙΠΟΝΤΑΡΑ ο Σπανούλης έκανε το 66-69 και καθάρισε το παιχνίδι ΜΟΝΟΣ του. Ακολούθησαν δύο βολές του Ντε Κολέ για το 68-69, όμως στα επτά τελευταία δευτερόλεπτα ο Σλούκας ευστόχησε σε 1/2 βολές για το 68-70 και στο τέλος οι Ρώσοι τράκαραν και ο Ολυμπιακός ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ!!!!


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *