ροή ειδήσεων

Τέλος στα σενάρια ποδοσφαιρικού Grexit


Τέλος καλό όλα καλά όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον κίνδυνο που υπήρχε... λόγω του νέου αθλητικού νομοσχεδίου. Κυβέρνηση, ΕΠΟ και UEFA φαίνεται ότι πλέον συμφωνούν σε όλα μετά και την ανακοίνωση του Υφυπουργού Αθλητισμού ότι προστέθηκε ήδη στο άρθρο 15 η επίμαχη αναφορά για την αυτοδιοικητική λειτουργία της ΕΠΟ.
Η επίμαχη αναφορά στο άρθρο 15 για την αυτοδιοκητική λειτουργία της ΕΠΟ, προστέθηκε στον νέο αθλητικό νομοσχέδιο, κάτι που είχε προαναγγελθεί από την Τετάρτη (29/4) μετά την συνάντηση στο υπουργείο Αθλητισμού.
«Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την ΕΠΟ στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους Κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, των οποίων είναι μέλος η ΕΠΟ», αναφέρει η πρόταση, κάτι που ήθελαν UEFA και FIFA.
Η πρόσθεση αυτή έγινε στο νόμο και όχι στην αιτιολογική έκθεση, με τον Σταύρο Κοντονή να αφήνει αιχμές και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για το πως μετέφερε τα γεγονότα στις διεθνείς συνομοσπονδίες.

Από 'κει και πέρα, σχετικά με το δικαίωμα του υπουργού να απαγορεύει τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η διαφοροποίηση αφορά το χρόνο εκτέλεσης της ποινής, καθώς προστέθηκε ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα ανατρέπεται ο προγραμματισμός των διεθνών συνομοσπονδιών και η ομάδα θα τιμωρείται από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Όσο για το ζήτημα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων και των καμερών στα γήπεδα, ο κ. Κοντονής δέχτηκε για τη σεζόν 2015-16, οι ομάδες των πρώτων κατηγοριών να αγωνίζονται κεκλεισμένων θυρών σε περίπτωση που τα γήπεδα που χρησιμοποιούν δεν έχουν προλάβει να εγκαταστήσουν τα ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση παράβασης θα ανακαλείται αυτόματα το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την ΕΕΑ. Η εν λόγω διάταξη προστέθηκε στο άρθρο 2 παρ.11.
Εξάλλου, προστέθηκε στο νομοσχέδιο ότι οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων θα λαμβάνονται υποχρεωτικά έως και δέκα ημέρες μετά τη συζήτηση της υπόθεσης για να μην υπάρχει χρονοτριβή κάτι που θέλει η ΕΠΟ και το ανταποδοτικό τέλος για την αμοιβή των δικαστικών αναστέλλεται για δύο χρόνια.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *