ροή ειδήσεων

ΣΟΚ - O πιο φτηνός υπολογιστής στον κόσμο στα 9 δολάρια


To Raspberry Pi ήταν σίγουρα ένα «game changer» όταν πρωτοκυκλοφόρησε... με τιμή μόλις στα 35 δολάρια, αλλά το CHIP έχει σκοπό να κάνει ακόμη και το Raspberry Pi να μοιάζει ακριβό. Η καμπάνια μπήκε στο Kickstarter για χρηματοδότηση και ξεπέρασε κατά πολύ τον στόχο των 50.000 δολαρίων.

Για την ακρίβεια έχει φτάσει ήδη στα 514.981 δολάρια ενώ απομένουν ακόμη 26 μέρες μέχρι να λήξει.
Όπως το Raspberry Pi, έτσι και το CHIP είναι ένας πλήρως λειτουργικός υπολογιστής με 1GHz CPU, 512MB RAM, 4GB χωρητικότητα και τρέχει Linux-based λειτουργικό. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι είναι εξοπλισμένο με WiFi και Bluetooth
Αν συνδεθεί με μια οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εργασίες, αρκεί να μην έχετε υψηλές απαιτήσεις. Όμως αν θέλετε HDMI και VGA αντάπτορα, θα πρέπει να πληρώσετε 24 και 19 δολάρια αντίστοιχα.
Επιπλέον, υπάρχει και το αξίας 50 δολαρίων PocketCHIP το οποίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Είναι η ίδια βάση αλλά με θήκη για μπαταρία, πληκτρολόγιο και οθόνη 4.3 ιντσών. Σαφώς το κινητό είναι πιο ισχυρό από αυτό, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται γα gadget των 50 δολαρίων μόλις.
Δείτε το project στο Kickstarter: CHIP









πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *