ροή ειδήσεων

Για φαντάσου… Tesla Power: Σε λίγο καιρό κανείς δε θα χρειάζεται τη… ΔΕΗ!



Η Tesla ανακοίνωσε και επίσημα το Tesla Energy, ένα φιλόδοξο σύστημα μπαταρίας με το οποίο... ο Elon Musk οραματίζεται να αλλάξει τον τομέα της ενέργειας και να συμβάλλει θετικά στην κλιματική αλλαγή.
Η μπαταρία ονομάζεται Powerwall και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι, στην επιχείρηση και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Το Powerwall είναι μια μπαταρία που έρχεται σε εκδόσεις 10 kWh με τιμή 3500 δολάρια και 7 kWh στα 3000 δολάρια. Έχει διαστάσεις 86.1x130x18 εκατοστά και μπορεί να τοποθετηθεί μέσα ή έξω από το σπίτι.



Το Powerwall έχει σχεδιαστεί να χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια από τα ηλιακά πάνελ που διαθέτει ήδη το σπίτι. Έχει αρκετή χωρητικότητα έτσι ώστε να τροφοδοτήσει ολόκληρο το σπίτι ενώ μπορεί να φορτίσει ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας από την υπάρχουσα ηλεκτρική σύνδεση. Μπορεί να λειτουργήσει και σαν λύση ανάγκης όταν κόβεται το ρεύμα.
Μπορείς μέσα στο σπίτι σου να εγκαταστήσεις παραπάνω από μια τέτοια μπαταρία (μέχρι 9), έρχονται με εγγύηση 10 χρόνων και έχουν ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης θερμότητας.





Οι πρώτες εγκαταστάσεις του Powerwall θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσα από το website της Tesla.
H Powerpack φιλοδοξεί να αλλάξει τον κόσμο
Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ο μεγάλος αδερφός του Powerwall, το Powerpack που μπορεί να λειτουργήσει σε επιχειρήσεις και βιομηχανικές μονάδες. Έρχεται με 100 kWh μπαταρίες και απόδοση μπορεί να ανέβει από 500 kWH μέχρι και 10 MWh.



Ο στόχος του Musk είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παράγεται η ενέργεια σε μεγάλη κλίμακα. Ο ίδιος επεσήμανε ότι με 160 εκατομμύρια Powerpacks μπορεί να παραχθεί η ενέργεια που χρειάζονται οι ΗΠΑ ενώ με 2 δισεκατομμύρια μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες ολόκληρου του πλανήτη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *