ροή ειδήσεων

Ξεπερνούν τις 55.000 οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου



ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...



Έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, για βοήθεια προς την Ελλάδα

Περισσότεροι από 55.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης από την Τουρκία, από τις αρχές του έτους, ενώ τα κύρια νησιά που δέχονται τους νεοεισερχόμενους είναι η Λέσβος περίπου 21.600 αφίξεις, η Χίος 9.400, η Κως 8.900, η Λέρος 3.900 και η Σάμος 3.500.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, που εκτιμά πως ο αριθμός των αφίξεων θα αυξηθεί περισσότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς οι βελτιωμένες καιρικές συνθήκες θα καθιστούν το θαλάσσιο πέρασμα από την τουρκική ενδοχώρα λιγότερο επικίνδυνο.

Η Υ.Α. ανησυχεί ιδιαιτέρως για τα ευάλωτα άτομα, όπως τα ασυνόδευτα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες, τα άτομα με αναπηρία και τα θύματα βασανιστηρίων, τα οποία μπορεί να μη λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα.

Επίσης κάνει λόγο για άμεση ανάγκη μεγαλύτερης υποστήριξης από τα κράτη μέλη και τα όργανα της Ε.Ε. προκειμένου να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση, καθώς οι πρόσφυγες που καταφτάνουν στα νησιά Βορείου Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα όλο και πληθαίνουν και οι συνθήκες πρώτης υποδοχής δεν επαρκούν, παρά τις αξιοσημείωτες προσπάθειες που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές και η κοινωνία των πολιτών

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *