ροή ειδήσεων

Νέες εντυπωσιακές ανακαλύψεις για τα αγάλματα στα Νησιά του Πάσχα [ΦΩΤΟ]


Μια νέα ανακάλυψη εντυπωσιάζει τους αρχαιολόγους και την κοινή γνώμη σχετικά.... με τα διάσημα αγάλματα του Νησιού του Πάσχα. Μια νέα σειρά φωτογραφιών από την ανασκαφή του 2012, τότε που είχε γίνει η ανακάλυψη ότι τα κεφάλια είχαν και σώματα θαμμένα στο έδαφος, αποκάλυψαν ένα νέο εκπληκτικό μυστικό! Οι μονόλιθοι... είναι καλυμμένη με λεπτομερή αρχαία βραχογραφήματα (τατουάζ)!



Οι αρχαιολόγοι έχουν ενθουσιαστεί με την νέα ανακάλυψη, λέγοντας ότι τα χαράγματα μπορεί να δώσουν απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα της προέλευσης και της κατασκευής των αγαλμάτων Μοάι. Τα βραχογραφήματα δείχνουν εικόνες όπως μισοφέγγαρα, τα οποία ακαδημαϊκοί λένε αντιπροσωπεύουν τα κανό των Πολυνησίων, όπως αναφέρει η Mirror. Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τα βραχογραφήματα.

Υπάρχουν 887 Μοάι κατασκευασμένα μεταξύ του 100 μ.Χ. και του 1800 και φτάνουν μέχρι και τα 10 μέτρα ύψος. Οι ανασκαφές που είχαν γίνει το 2012 αποκάλυψαν τα σώματα των αγαλμάτων εντυπωσιάζοντας τους αρχαιολόγους που πίστευαν ότι τα Μοάι είχαν μόνο κεφάλια.

«Ο λόγος που πιστεύαμε ότι είναι μόνο κεφάλια είναι διότι υπάρχουν περίπου 150 αγάλματα θαμμένα μέχρι τους ώμους στην πλαγιά ενός ηφαιστείου, και αυτά είναι το πιο διάσημα, πιο όμορφα και πιο φωτογραφημένα από όλα τα αγάλματα του Νησιού του Πάσχα,» δήλωσε η Jo Anne Van Tilburg μέλος της ανασκαφής στο νησί του Πάσχα.


πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *