επικαιρότητα

Οι ξενοδόχοι αυξάνουν τις τιμές πριν αυξηθεί ο ΦΠΑ«Τσιμπημένες» εμφανίζονται τον Ιούνιο οι τιμές των ξενοδοχείων της Αθήνας,.. τη στιγμή που τα ελληνικά αεροδρόμια «βουλιάζουν» από ξένους επιβάτες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του καταλόγου Hotel Price Index της Τrivago, οι ξενοδοχειακές τιμές στην ελληνική πρωτεύουσα ενισχύθηκαν κατά 16,5% εν συγκρίσει με τον Μάιο και κατά 30,3% σε ετήσια βάση, κατατάσσοντάς τη στη δεύτερη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων με τις μεγαλύτερες αυξήσεις.

Στην Αθήνα η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 155 ευρώ έναντι 133 ευρώ τον Μάιο και 119 ευρώ τον Ιούνιο του 2014. Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας φιγουράρουν τα ξενοδοχεία της Φρανκφούρτης -μέση τιμή 141 ευρώ, ενισχυμένη κατά 17,5% σε σχέση με τον Μάιο και κατά 42% συγκριτικά με τον περυσινό Ιούνιο- ενώ τρίτο ακολουθεί το Παρίσι, με αύξηση 13% και μέση τιμή στα 226 ευρώ. Ανοδικές αλλά μονοψήφιες τάσεις σε σύγκριση με τον Μάιο είχαν από την πλευρά τους οι Βρυξέλλες (8,9%), το Ελσίνκι (8,7%), το Οσλο (8,4%), το Λονδίνο (6%) και το Βερολίνο (2,6%).

Μύκονος και Δελφοί

Μύκονος και Δελφοί εμφανίζουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις ξενοδοχειακών τιμών σε μηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα. Ειδικότερα, η μέση τιμή στο νησί των Κυκλάδων κυμαίνεται τον Ιούνιο στα 268 ευρώ έναντι 160 ευρώ τον προηγούμενο μήνα (+67,5%) ενώ στους Δελφούς υπολογίζεται περί τα 82 ευρώ συγκριτικά με 58 ευρώ τον περυσινό Ιούνιο (+41,4%). Αξιοσημείωτες αυξήσεις στις τιμές υπήρξαν και στη Νάξο, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να διαμορφώνεται στα 70 ευρώ, δηλαδή 27,3% πιο υψηλά σε σχέση με τα 55 ευρώ που ήταν η αντίστοιχη τιμή του Μαΐου, αλλά και στη Ρόδο, όπου η μέση τιμή ανέρχεται στα 97 ευρώ.

Καμία μεταβολή δεν παρουσιάστηκε στις τιμές των ξενοδοχείων των Ιωαννίνων, οι οποίες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα. Στον αντίποδα, μειωμένες εμφανίζονται οι τιμές στο Ναύπλιο, οι οποίες είναι κατά 6% πιο χαμηλές, ενώ αντίστοιχο ποσοστό μείωσης παρουσιάζεται και στη Θεσσαλονίκη.

Διεθνείς αφίξεις

Αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 10,5% καταγράφεται στα ελληνικά αεροδρόμια, με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να υποδέχονται το μεγαλύτερο όγκο των επιβατών.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η κίνηση σε «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» ενισχύθηκε κατά 26% και 10% αντίστοιχα, σε αντίθεση με τα αεροδρόμια Ηρακλείου Κρήτης και Ρόδου, που εμφάνισαν μείωση 3,6% και 2,8%.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ
avelesioti@e-typos.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά