ροή ειδήσεων

Καμμένος: Αν θέλουν εξοικονόμηση χρημάτων από την Άμυνα να παραδώσουν τον Χριστοφοράκο


"Αν οι δανειστές θέλουν εξοικονόμηση χρημάτων από την Άμυνα, ...δεν έχουν παρά αύριο το πρωί να παραδώσουν τον κ. Χριστοφοράκο στις ελληνικές Αρχές, να μας πουν για τη Rheinmetall, αφού καταδίκασαν την ίδια την εταιρεία τους για 62 εκατομμύρια ευρώ μίζα που έδωσε στην Ελλάδα, σε ποιους τα έδωσε" δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στην 51η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση "Le Bourget 2015" που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

"Σήμερα, με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Αντιπτέραρχο κ. Χρήστο Βαΐτση και στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κόσμο που αφορά την Αεροπορία και την Άμυνα. Μαζί μας είναι και Έλληνες επιχειρηματίες, ελληνικών επιχειρήσεων, που συμμετέχουν σε διεθνείς συνεργασίες για τα θέματα της αεροναυπηγικής. Θέλω να πω, όμως, ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί σε όποιο περίπτερο και αν σταματήσαμε, με όποιους και αν συζητήσαμε, είτε αυτοί είναι στρατιωτικοί είτε είναι επιχειρήσεις, παντού ακουγόταν το όνομα της ΕΑΒ, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Η ΕΑΒ έχει καταφέρει, χάρη στους ανθρώπους της και μόνο σε εκείνους, όλα αυτά τα χρόνια να έχει κάνει μεγάλες συμφωνίες. Συμφωνίες με επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Γαλλία και πλέον επεκτείνεται και σε άλλες χώρες ως προμηθευτής. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που κάνει η ΕΑΒ" είπε ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει την αμυντική βιομηχανία.
"Η ΕΑΒ θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή αυτής της νέας πολιτικής που θα χαράξουμε. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να σταματήσει η ενοικίαση ανθρώπων, να σταματήσουν τα «παρασυμβόλαια» και να πέσουν με τα μούτρα στη σκληρή δουλειά και στην παραγωγή. Μία χώρα που έχει τεχνολογία δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα και η τεχνολογία στην Ελλάδα έχει όνομα, λέγεται Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Με συνέργειες με ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και με ξένους μεγάλους εταίρους θα μπορέσει να κατακτήσει και πάλι - όπως της ανήκει - ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αμυντικής αεροπορικής βιομηχανίας. Θα είμαστε δίπλα της" σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι απορρίπτονται οι απαιτήσεις των θεσμών για περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών, απάντησε : "Ποτέ δεν τη συζητήσαμε. Εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε την ασφάλεια της χώρας σε διαπραγμάτευση με οποιεσδήποτε "ονειρώξεις" έχει ο κάθε δανειστής. Για να είμαστε ξεκάθαροι, ιδίως από τις χώρες των δανειστών και κυρίως από τη Γερμανία, έχουν ρεύσει δισεκατομμύρια από τα χρήματα του ελληνικού λαού για διάφορες στρατιωτικές προμήθειες, κυρίως προμήθειες όπλων. Το κόστος που πλήρωσε ο ελληνικός λαός είναι δυσανάλογο του πραγματικού κόστους. Πληρώθηκαν δισεκατομμύρια προς τη Γερμανία, προς τη Γαλλία και προς άλλες χώρες και μεγάλος μέρος αυτών τον χρημάτων ήταν μίζες. Αλλά η διαφθορά είναι σαν το ταγκό, θέλει δύο. Τον έναν τον βρίσκουν, αυτόν που βάλλει την Ελλάδα, δεν μπορούν να κρύβουν τον δεύτερο".


"Αν οι δανειστές θέλουν εξοικονόμηση χρημάτων από την Άμυνα, δεν έχουν παρά αύριο το πρωί να παραδώσουν τον κ. Χριστοφοράκο στις ελληνικές Αρχές, να μας πουν για τη Rheinmetall, αφού καταδίκασαν την ίδια την εταιρεία τους για 62 εκατομμύρια ευρώ μίζα που έδωσε στην Ελλάδα, σε ποιους τα έδωσε. Να επιστρέψουν το μεγαλύτερο μέρος από τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η Ελλάδα στη Rheinmetall, το ίδιο να κάνουν με την HDW, το ίδιο να κάνουν και με τις εταιρείες εκείνες, οι οποίες με συνεργούς Έλληνες πολιτικούς, πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού. Όχι μόνο 200, 400 εκατομμύρια θα τους δώσουμε αν θέλουν από αυτά τα χρήματα, από τα κλεμμένα που οι ίδιοι έχουν πάρει. Αλλά δεν θα έπρεπε να σκεφτούν ούτε κατά διάνοια, ότι θα μειωθεί έστω και κατά ένα ευρώ ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων", τόνισε και πρόσθεσε:
"Έχει μειωθεί 58% ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουν εξαθλιωθεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι εν ενεργεία και οι εν αποστρατεία. Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες που έγιναν εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και όσον αφορά την αμυντική δύναμη της Ελλάδος, με πρώτο όπλο την αμυντική μας βιομηχανία τη δημόσια αλλά και την ιδιωτική θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Θα προχωρήσουμε διασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας. Γιατί κάποια στιγμή, όταν κάποιοι πολιτικοί διαπραγματεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας, κάποιοι άλλοι πέφτουν στο Αιγαίο ή τους ρίχνουν στο Αιγαίο, γιατί προασπίζονται ακριβώς αυτό, την εθνική κυριαρχία της χώρας".



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *