ροή ειδήσεων

Τύμπανα πολέμου" στη Ρόδο για τις κατασχέσεις λογαριασμών !!!


Να μην καταδικάσει σε θάνατο δεκάδες επιχειρήσεις της Ρόδου... και μαζί με αυτές και την τοπική οικονομία, ζητούν από το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο οι πρόεδροι του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου, της ΈΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Ν. Τσούλλος και του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Μπόνης.
Με αφορμή τις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Περδίκης, οι επιχειρηματίες απειλούν πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη γιατί θεωρούν πως αδικήθηκαν κατάφωρα από τη δημοτική αρχή.
Να σημειωθεί πως μεταξύ των 89 επιχειρήσεων των οποίων οι λογαριασμοί κατασχέθηκαν την περασμένη εβδομάδα περιλαμβάνεται και η εταιρεία «Μαρίνες Ρόδου Α.Ε.».
Αυτό σημαίνει πως λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη λειτουργίας της νέας μαρίνας έκλεισαν οι οικονομικές στρόφιγγες για την επιχείρηση, που έχει την ευθύνη διαχείρισης της υπερσύγχρονης υποδομής!

Σε συνέντευξή τύπου χθες, συμφωνα με το ρεπορτάζ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου τόνισε πως οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Γιάννη Περδίκη φανερώνουν πρόθεση εκδίκησης του επιχειρηματικού κόσμου.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ τόνισε πως είναι αδιανόητο να κατάσχονται λογαριασμοί δύο εβδομάδες πριν λήξει η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών τους σε εκατό δόσεις και έκανε λόγο για ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας. «Εξαιτίας των κατασχέσεων λογαριασμών 89 επιχειρηματιών έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην τοπική αγορά και όχι μόνο. Πρέπει να σας αναφέρω πως δεν κατέστη δυνατό να εισπραχθεί επιταγή που είχε σταλεί από επιχείρηση της Ρόδου σε ψυκτικό στην Αθήνα για παροχή εξοπλισμού εξαιτίας της κατάσχεσης.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Φώτη Χατζηδιάκου συζητήθηκε το πρόβλημα και δόθηκε η διαβεβαίωση πως θα γίνει άρση των κατασχέσεων και ένταξη των οφειλετών σε καθεστώς ρύθμισης. Με λύπη ακούσαμε τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Γιάννη Περδίκη που έρχονται σε αντίθεση με όσα συζητήθηκαν με το δήμαρχο και τα στελέχη της νομικής υπηρεσίας. Δεν είμαστε κακοπληρωτές και δεν επιδιώκουμε την οικονομική καταστροφή του Δήμου. Και η δημοτική αρχή πρέπει να κατανοήσει πως δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει όταν θα καταστραφούν οι επιχειρήσεις. Αντί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα θα σταλούν στο εκτελεστικό απόσπασμα άλλες 500 επιχειρήσεις. Οι δηλώσεις υποκρύπτουν σκοπιμότητα εκδίκησης. Σε λίγο καιρό η επιχειρηματικότητα θα ποινικοποιηθεί θα γίνει κακούργημα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου και κάλεσε τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο να αναλάβει πρωτοβουλία, να σταματήσει τις κατασχέσεις των λογαριασμών και να διορθώσει το λάθος.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ τόνισε πως φέρουν ευθύνη και όσοι δεν διενήργησαν ελέγχους στα προηγούμενα χρόνια για να διαπιστώσουν αν οι αρμόδιες υπηρεσίες έπραξαν τα δέοντα για να εισπράξουν τα χρήματα που όφειλαν οι επιχειρηματίες.
Σε ερώτηση σχετικά με τις επόμενες κινήσεις των επιχειρηματιών ο κ. Γιάννης Πάππου δήλωσε πως το θέμα θα διερευνηθεί και δεν αποκλείεται η προσφυγή στη δικαιοσύνη καθώς για κάποιες περιπτώσεις δεν είναι σύννομο το μπλοκάρισμα των ΑΦΜ.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ αναφέρθηκε και στο θέμα του δημοτικού φόρου με αφορμή όσα συζητήθηκαν στο γραφείο του δημάρχου την περασμένη εβδομάδα. «Ακούστηκε πως δεν θα γίνονταν όλα αυτά αν δεν είχε χαθεί νο δημοτικός φόρος. Επί 20 χρόνια εισέπρατταν το δημοτικό φόρο και τα χρήματα δίνονταν για την κάλυψη των μισθοδοτικών αναγκών. Σκέπτεστε τι έχει να γίνει αν οι επιχειρηματίες προσφύγουν στη δικαιοσύνη και ζητήσουν να τους επιστραφούν τα χρήματα που πλήρωσαν στη διεύθυνση του Δημοτικού Φόρου;
Με τέτοιες κινήσεις οι επιχειρηματίες θα αναγκαστούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους. Είμαστε υπέρ της νομιμότητας και δεν επιδιώκουμε τη φοροδιαφυγή», δήλωσε ο κ. Πάππου και πρόσθεσε πως το ΕΒΕΔ δεν προχωρά σε κατασχέσεις επειδή τα μέλη του δεν πληρώνουν τις εισφορές τους. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ αναφέρθηκε και στην τακτική που ακολουθήθηκε για τα μισθώματα των δημοτικών καταστημάτων, που είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός και να δημιουργηθούν οφειλές.
«Ουδείς αμφισβητεί πως ο τουρισμός είναι το οξυγόνο της τοπικής οικονομίας. Το ζήτημα είναι ποιοί θεωρούν πως η αγελάδα είναι για παραγωγή κρέατος και μόνο ή για γάλα. Από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου την περασμένη εβδομάδα έφυγα με την ελπίδα πως θα δινόταν λύση. Έπεσα από τα σύννεφα και απογοητεύθηκα όταν άκουσα τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Οικονομικών. Πιστεύω πως έγινε μια νομική κίνηση που οδηγεί σε πτωχεύσεις και δείχνει τάση εκδίκησης. Η λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα θα ήταν η ένταξη των επιχειρηματιών που χρωστούν χρήματα στο καθεστώς ρύθμισης οφειλών σε εκατό δόσεις. Οι επιχειρήσεις τρέφουν αρκετό κόσμο δηλαδή δεκάδες εργαζόμενους αλλά και πιστωτές. Ευθύνη φέρουν και αυτοί που επιτρέπουν τη διόγκωση των οφειλών. Έπρεπε να εισπραχθούν τα χρήματα εδώ και πολλά χρόνια. Η Ένωση Ξενοδόχων δεν εκπροσωπεί “μπαταχτσήδες”.
Σας αναφέρω παράδειγμα μέλους μας που προσπαθούσε για ώρες να υπολογίσει το ύψος της οφειλής του προς το Δήμο. Δεν άκουσα να κάνουν οι αυτοδιοικητικοί την αυτοκριτική τους για το Δημοτικό Φόρο. Για την εκτέλεση του ΔΗΦΟΔΩ φταίει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έγιναν λάθη που οδήγησαν στην κατάργηση του δημοτικού φόρου. Ελπίζω πως ο δήμαρχος δεν θα πάρει πάνω του τα λάθη του παρελθόντος. Πρώτη φορά βλέπω επιχειρηματίες να οδηγούνται στο εκτελεστικό απόσπασμα δέκα ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για τη ρύθμιση οφειλών σε εκατό δόσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης και πρόσθεσε πως δεν μπήκαν στην ίδια «μέγγενη» δημοτικές επιχειρήσεις, που οφείλουν αρκετά χρήματα. «Δημοτικές επιχειρήσεις οφείλουν χρήματα στο Δήμο και δεν άνοιξε μύτη. Δεν θα πρέπει, λοιπόν, να χρησιμοποιείται ο νόμος αλά κάρτ. Δεν καταλαβαίνω γιατί για δέκα χρόνια και ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου δεν έκανε το καθήκον του. Θα φθάσουν στο σημείο να διαχωρίσουν τους επιχειρηματίες σε καλούς και κακούς. Θα είναι κακοί εκείνοι που θα ανοίξουν λογαριασμούς στο Λιχτενστάιν; Παρακαλώ το δήμαρχο, που ξεκίνησε τη θητεία του με πολύ καλούς οιωνούς, να “μαζέψει” αυτά που είπε ο κ. Περδίκης. Ούτε η Εφορία και οι διοικήσεις της ΔΕΗ και του ΙΚΑ διανοήθηκαν να κατάσχουν λογαριασμούς πριν τη λήξη προθεσμιών για ρυθμίσεις οφειλών. Και εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», δήλωσε ο κ. Αντ. Καμπουράκης.
Σε ερώτηση σχετικά με το επιχείρημα που ανέπτυξε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών περί άσκησης πίεσης στους επιχειρηματίες για να πληρώσουν, ο κ. Καμπουράκης δήλωσε: «Δεν είναι λύση η δέσμευση των ΑΦΜ αλλά θανατική ποινή για τους επιχειρηματίες. Δεν είναι τρόπος πίεσης αυτός. Είναι εκτέλεση και μάλιστα εν ψυχρώ» «Είμαστε εδώ γιατί λειτουργούμε σαν σύνολο. Αυτό που έγινε είναι θάνατος και μας αφορά όλους. Δεν ζητήσαμε να μην πληρώσουμε τις οφειλές. Κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξεταστεί διαφορετικά. Περιμένουμε από τον κ. Γιάννη Περδίκη να ανακαλέσει την απειλή του. Πρέπει να αναφέρω πως δεν βρέθηκαν χρήματα στους λογαριασμούς που κατασχέθηκαν.
Οι επιχειρήσεις όμως βρέθηκαν σε δεινή θέση», δήλωσε ο κ. Νίκος Μπόνης. «Οι επιχειρηματίες δρουν σε καθεστώς αβεβαιότητας. Δεν ξέρουν τι θα συμβεί αργότερα.
Να αποσυρθεί η απόφαση και να δοθεί η δυνατότητα για τακτοποίηση των οφειλών σε εκατό δόσεις», δήλωσε ο κ. Ν. Τσούλος.
Για τον αγώνα που κάνει από την προηγούμενη θητεία προκειμένου να ενημερωθεί από το Δήμο Ρόδου για τα χρήματα που οφείλει, μίλησε ο κ. Βασίλης Κασάπης. «Ζητώ να ενημερωθώ για την οφειλή μου και να πληρώσω από την εποχή που ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών ο κ. Τσουκαλάς. Πριν λίγες ημέρες έθεσα το θέμα στο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και μου απάντησε πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα. Τελικά κατασχέθηκε ο ΑΦΜ μου και ακόμη προσπαθώ να μάθω για το ύψος της οφειλής μου», δήλωσε ο κ. Β. Κασάπης.

Δήλωση Αντώνη Καμπουράκη για την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών επιχειρήσεων από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ερωτώμενος σχετικά με την πρόσφατη κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών επιχειρήσεων εκ μέρους του Δήμου Ρόδου, αλλά και τις νεώτερες σχετικές δηλώσεις του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Ιωάννη Περδίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που διανύει ο τόπος μας, λόγω της παράτασης πολιτικής αβεβαιότητας και των εφιαλτικών σχεδιασμών για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας και στον τουρισμό, είναι απολύτως αναγκαίο να πρυτανεύει αδιαλείπτως η λογική. Στον τόπο που γέννησε το «μέτρον άριστον», στη Ρόδο μας, δεν έχει θέση το μοντέλο του «κάνω ό,τι μου καπνίσει», αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες στην τοπική εργασία, στην οικονομία και στην εμπορική δραστηριότητα. Όπως δεν έχουν θέση και απολυτότητες, ρεβανσισμοί και λογικές κοινωνικού αυτοματισμού που μας διχάζουν, αντί να μας ενώνουν για να αντιμετωπίσουμε τον Αρμαγεδδώνα που έρχεται. Ως Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ροδίων.
Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι ο τόπος μας χρειάζεται ζωντανή και ισχυρή αυτοδιοίκηση και συνεισφέρουμε εμπράκτως και ανελλιπώς στην κατεύθυνση αυτή. Η αυτοδιοίκηση όμως δεν μπορεί να υπάρχει για τον εαυτό της. Ούτε και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να μετατραπούμε για άλλη μια φορά σε εξιλαστήρια θύματα.
Ακραίες ενέργειες θα μας βρουν απόλυτα απέναντι.
Αυτό ήταν το κρυστάλλινο της χθεσινής κοινής Συνέντευξης Τύπου στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΔ κ. Γιάννη Πάππου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκο Μπόνη και τον Πρόεδρο των Εμποροβιοτεχνών κ. Νίκο Τσούλλο. Καλά θα κάνουν να το αντιληφθούν καθαρά αυτό, όσοι προσφέρουν κακές υπηρεσίες με τις εισηγήσεις και τις πράξεις τους στο νέο Δήμαρχο.
Είναι πράγματι άδικο για τον Δήμο Ρόδου και το νέο Δήμαρχο να φορτώνεται με ένα κακό παρελθόν και με αμαρτίες δεκαετιών. Αυτό που μετράει σήμερα όμως δεν είναι το παρελθόν, αλλά μόνον το μέλλον.
Έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Φώτη Χατζηδιάκο, ο οποίος οφείλει να βρει άμεσα σοφή λύση στο σημερινό τεράστιο πρόβλημα, που δημιούργησε η ασύλληπτη και χωρίς «μέτρο» ενέργεια της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών. Η πλήρης νομική άγνοια και οι παιδαριώδεις αντιλήψεις για την τραπεζική φερεγγυότητα του οφειλέτη, κάποιων εκ των συνεργατών του, έχουν φέρει τα πράγματα στο σημείο ογδόντα εννέα (89) επιχειρήσεις να έχουν ήδη καταδικαστεί σε «βίαιο θάνατο», ενώ άλλες πεντακόσιες (500) να βρίσκονται υπό την απειλή της «θανατικής ποινής», και να σύρονται με στόχο δήθεν να παραδειγματίσουν όλους τους υπόλοιπους.
Αναμένουμε, συνεπώς, από τον κ. Δήμαρχο να αποδεσμεύσει άμεσα τους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων προβούν σε ρύθμιση εκατό (100) δόσεων, όπως προβλέπεται έως τις 26 Ιουνίου και να αναζητήσει λογικές λύσεις, για όσα ποσά πραγματικά οφείλονται στο Δήμο, μέσα σε πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας, παραμερίζοντας αιφνιδιασμούς και στενόμυαλες λογικές αυταρχικής επιβολής, που κακώς κάποιοι του εισηγήθηκαν.»

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/6/15 19:48

    Ειναι πραγματικα μεγαλο προβλημα το κλεισιμο λογαριασμων. Εγω εχω μια μικρη επιχειρηση και εισαγω τροφιμα. Προσφατα μου δεσμευσαν τους λογαριασμους μου για χρεος στο ΙΚΑ 10.000. Στο λογαριασμο μου υπηρχαν 1500 ευρω. Με δεσμευμενο λογαριασμο δεν μπορο να στειλω χρηματα στοθσ προμηθευτες μου. με western union δεν μπορεισ να στειλεις χρηματα σε εταιρεια εναντι τιμολογιου και επισης δεν δικαιολογηται λογιστικα η πληρωμη. Αρα η επιχειρηση μου δεν μπορει να λειτουργησει. Τελικα το προβλημα μου το ελυσα αλλα φοβαμαι να αφισω χρηματα στον λογαριασμο. Νομιζω πως απο δω και περα καταλαβαινεται τι μπορει να συμβει αν αυτο το κανουν ολοι και δεν χρειαζεται να τα γραφω.
    Να συμπληρωσω οτι τα χρηματα που δεσμευουν δεν τα παιρνουν να ησηχασουμε αλλα παραμενουν δεσμευμενα οπως και ο λογαριασμος. Θ ηταν προτιμοτερο να τα επαιρναν και να αφηναν τον λογαριασμο αν λειτουργει. διαφορετικα μοιαζει με εκδικηση, οπως συμβαινει και με τους λογαριασμους που δεν ειχαν τιποτα μεσα.

    Εφερα το παραδειγμα του ΙΚΑ αλλα ειναι το ιδιο και με του Δημου.


    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *