ροή ειδήσεων

Πάτμος: Ορθοπεταλιές για τον Πολιτισμό!



Της Μαργαρίτας Ικαρίου
Εκατόν εξήντα ποδηλάτες από εννιά νησιά αλλά και την Αθήνα,... αψηφώντας τη ζέστη και τον έντονο ήλιο, πάτησαν ορθοπεταλιές πολιτιστικής διασύνδεσης στο πανέμορφο νησί της Πάτμου, συμμετέχοντας στην 4η Ποδηλατοδρομία Πολιτισμού. Το αθλητικό αυτό «συναπάντημα» ήταν ενταγμένο στις παράλληλες δραστηριότητες του «8ου Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης» που διοργανώνεται από την εφημερίδα «Πατμιακά Χρονικά», την ΜΚΕ «Αποκάλυψη», με τη στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και τον Δήμο Πάτμου. Τελεί δε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μονής Πάτμου.

Το πρωινό του Σαββάτου 20 Ιουνίου 2015 οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στα γραφικά σοκάκια της Χώρας, κατευθύνθηκαν στη φρεσκοασπρισμένη πλατεία της Σκάλας κι εκεί συναντήθηκαν με τους μικρούς ποδηλατιστές οι οποίοι έφυγαν βολίδα προς τον «Πούντο του Φτέρη». Οι ενήλικες πάτησαν ορθοπεταλιά προς τον Κάμπο, γύρισαν προς τον κόλπο του Γροίκου και τερμάτισαν καταϊδρωμένοι αλλά πανευτυχείς στην πασίγνωστη «Πέτρα της Καλλικατσούς».

Εκεί, και στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Patmos Aktis, τους περίμεναν φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες, αλλά και τα αναμνηστικά τους διπλώματα. Επικεφαλής της dream team των 120 και πλέον μικρών ποδηλατών ήταν ο γνωστός παρουσιαστής του «Μένουμε Ελλάδα» και νυν βουλευτής, Γιώργος Αμυράς. Την απονομή των διπλωμάτων συμμετοχής, έκαναν ο Ιωάννης Γιαννέλης - γ.γ. του υπουργείου Αιγαίου, ο Γιώργος Χατζημάρκος-Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο Φιλήμων Ζαννετίδης-θεματικός Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και ο δήμαρχος Πάτμου Γρηγόρης Στόικος. Για την ασφαλή διακίνηση των ποδηλατών μερίμνησαν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης-παραρτήματος Σάμου με ουσιαστική παρουσία σε όλη τη διαδρομή, ενώ οι εθελοντές της ποδηλατικής διοργάνωσης αλλά και η Αθλητική Επιτροπή του Δήμου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχή έκβαση.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην ποδηλατοδρομία των 19 ½ χιλιομέτρων για ενήλικες, συμμετείχε τιμητικά ο κάτοχος πολλών χρυσών μεταλλίων με τον Όμιλο Διαγόρας της Ρόδου, Δημήτρης Χατζηκώστας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *