ροή ειδήσεων

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να διώξετε τα κουνούπια


Σίγουρα μέχρι σήμερα προσπαθείτε να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια, χρησιμοποιώντας...
χημικά εντομοαποθητικά, πολλά εκ των οποίων έχουν εξαιρετικά άσχημη μυρωδιά, ενώ μπορεί να είναι και τοξικά.


Εάν αναζητάτε τρόπο να τα κρατήσετε μακριά, χωρίς τη βοήθεια των χημικών, τότε οι επιστήμονες έχουν να σας προτείνουν έναν εξίσου αποτελεσματικό, αλλά και μη βλαβερό για το περιβάλλον τρόπο.

Είναι τεκμηριωμένο ότι το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί μία από τις κύριες ουσίες που προσελκύουν τα κουνούπια, το ίδιο και ο ιδρώτας, το γαλακτικό οξύ και η θερμότητα που αναδίδει το σώμα όταν ιδρώνουμε.

Η λύση, λοιπόν, φαίνεται να βρίσκεται στη χρήση... ανεμιστήρα.

Η εξήγηση είναι, εν μέρει, προφανής... Καθώς ο ανεμιστήρας δημιουργεί γύρω του ένα κύμα αέρα, εμποδίζει τα έντομα από το να προσγειώνονται δίπλα ή πάνω μας, όπως ακριβώς εμποδίζει μια δυνατή καταιγίδα την προσγείωση ενός αεροπλάνου.

Υπάρχει, όμως, ακόμα μία επιστημονική εξήγηση: ο αέρας διαλύει και διαχέει γύρω μας το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε, ενώ ελαττώνει τις συγκεντρώσεις του διοξειδίου του άνθρακα και του γαλακτικού οξέος, με αποτέλεσμα τα κουνούπια να μένουν μακριά.

Αρκετές είναι οι μελέτες που επιβεβαιώνουν την αξιοποίηση ρευμάτων αέρα για την προστασία από τα κουνούπια. Σε μία από αυτές, η οποία δημοσιεύθηκε το 2003, εντομολόγοι από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν πραγματοποίησαν πείραμα με διοξείδιο του άνθρακα κατά τη διάρκεια του οποίου διαπίστωσαν πως, όσο περισσότερο απελευθέρωναν σε μια «παγίδα» για κουνούπια τόσο περισσότερα έντομα μαζεύονταν εκεί. Όταν όμως άρχισαν να δοκιμάζουν ανεμιστήρες σε διάφορες ταχύτητες, τα κουνούπια έμεναν μακριά.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *