ροή ειδήσεων

Σκέφτεται το σενάριο... Ζάμπια για την Ελλάδα το ΔΝΤ!



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της αφρικανικής χώρας...
για την πληρωμή των δόσεων.

Στο ενδεχόμενο να καταφύγει η Ελλάδα στην «επιλογή της Ζάμπια», αναφέρεται στον ιστότοπό του το πρώτο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD με τίτλο «Θα κάνει το ΔΝΤ τα στραβά μάτια;», επισημαίνοντας ότι αυτή η πρόταση προέρχεται από το ίδιο το Ταμείο.

Όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του ARD στην Ουάσινγκτον, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ φαίνεται να διαφοροποιείται λίγο από τη σκληρή γραμμή του Ταμείου, η οποία είναι ότι όταν κάποια χώρα του οφείλει χρήματα, πρέπει να πληρώνει εγκαίρως.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Μπιλ Μάρεϊ δήλωσε ότι το Ταμείο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να πληρώσει όλες μαζί τις δόσεις του δανείου της για τον μήνα Ιούνιο. Για να γίνει αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει απλώς να ενημερώσει το ΔΝΤ.



Αυτή θα ήταν η «επιλογή της Zάμπια». Πριν 30 χρόνια κάτι ανάλογο είχε κάνει και το αφρικανικό κράτος με τις δόσεις του δανείου που όφειλε στο ΔΝΤ. Βέβαια ακόμη κι αν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει στο τέλος Ιουνίου 1,6 δισεκ. ευρώ στο ΔΝΤ. Όμως με αυτό τον τρόπο, επισημαίνεται στον ιστότοπο του ARD, η Αθήνα θα αγοράσει χρόνο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και για αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις.

Σχολιάζοντας αυτό το ενδεχόμενο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου δήλωσε: «Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να οριστεί ως διορία όχι η 5η Ιουνίου, αλλά μια άλλη ημερομηνία τον Ιούνιο. Όμως αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται, όταν κανείς παρατείνει τις διαπραγματεύσεις ως την επόμενη διορία».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *