ροή ειδήσεων

ΕΟΤ Ρόδου: Προσοχή στις παράνομες ξεναγήσεις



Ανακοίνωση και προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση, σχετικά με το ζήτημα... των παράνομων ξεναγήσεων στην περιοχή μας απευθύνει η περιφερειακή υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου. Πιο αναλυτικά:

“Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου με το παρόν δελτίο τύπου υπενθυμίζει προς τα τουριστικά γραφεία περιοχής αρμοδιότητάς της, ιδιαίτερα αυτά που ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό, ότι είναι μέσα στα καθήκοντά τους να επιστήσουν την προσοχή στους υπαλλήλους (Tour Leaders) των τουριστικών οργανισμών που εκπροσωπούν, για την πιστή τήρηση της ελληνικής τουριστικής νομοθεσίας ιδιαίτερα στο θέμα της παράνομης ξενάγησης.

Επιπρόσθετα καλούμε τα τουριστικά γραφεία που διοργανώνουν χερσαίες και θαλάσσιες εκδρομές να καταρτίζουν αναλυτικό πρόγραμμα αναφέροντας λεπτομερώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες και παράλληλα να τηρούν την υφιστάμενη τουριστική νομοθεσία σε ότι αφορά το κατευθυνόμενο εμπόριο.

Παράλληλα καλούμε τις Ενώσεις Τουριστικών Γραφείων Ρόδου και Κω να προβούν άμεσα σε δικές τους ενέργειες ενημέρωσης των μελών τους σε ότι αφορά την εφαρμογή και τήρηση της υφιστάμενης τουριστικής νομοθεσίας περί ξεναγών (Ν. 710/1977 με τις μέχρι σήμερα τροποποιήσεις του).

Στους δε ιδιοκτήτες και οδηγούςΔ.Χ. τουριστικών λεωφορείων υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να διατηρούν τα τουριστικά λεωφορεία τους καθαρά και να τα έχουν

εφοδιασμένα με τα κάτωθι έγγραφα:
• Πλήρη στοιχεία, επωνυμία και έδρα του τουριστικού γραφείου ή της ΤΕΟΜ.
• Πλήρη στοιχεία, επωνυμία και έδρα του μεταφορέα σε περίπτωση μίσθωσης του λεωφορείου & συμφωνητικό μίσθωσης.

• Φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης λειτουργίας του γραφείου τους.
• Πρόγραμμα εκδρομής, εφόσον πρόκειται για οργανωμένη εκδρομή. Υπεύθυνο για το πρόγραμμα εκδρομής είναι το τουριστικό γραφείο που διοργανώνει την εκδρομή και όχι ο μεταφορέας.

• Κατάλληλο ως προς την ασφαλή κυκλοφορία δελτίο επιθεώρησης ΚΤΕΟ.
• Ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
• Λοιπός εξοπλισμός (πυροσβεστήρες, φαρμακείο), και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με την ασφάλεια των επιβαινόντων.

Η μη τήρηση της προαναφερόμενης τουριστικής νομοθεσίας και η διαπίστωση παραβάσεων επισύρει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας
Ξάνθης Αγαπητός”.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *