ροή ειδήσεων

Καταιγιστικές εξελίξεις! Συμφώνησαν Τσίπρας με Μέρκελ-Ολάντ για χαμηλά πλεονάσματα - Ο Τσίπρας ζήτησε την αντιπρόταση των Θεσμών



Όπως είχε αποκαλύψει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ πριν από τη συνάντηση.....
του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ έγινε η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο, τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Η τηλεφωνική επικοινωνία διήρκησε 20 λεπτά και οι τρεις ηγέτες, σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησαν έτσι ώστε να υπάρχει η πρόβλεψη για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια, κάτι που είναι ιδιαίτερα θετικό για την Ελλάδα. Τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα σημαίνουν ουσιαστικά λιγότερα μέτρα, καθώς όσο αυξάνονται οι προβλέψεις για τα πλεονάσματα, αυξάνονται και τα δισεκατομμύρια που θα απαιτηθούν από τα μέτρα.

Στην επικοινωνία σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες πως δεν έχει λάβει κανένα κείμενο από τις προτάσεις των Θεσμών για να του απαντήσουν Μέρκελ και Ολάντ πως στη συνάντηση με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ θα ενημερωθεί για την αντιπρόταση των Θεσμών.

Την ίδια ώρα, την ελπίδα ότι η σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Επιτροπης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα καθορίσει τον τρόπο εργασίας για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, εξέφρασε σήμερα παράγοντας της ευρωζώνης.

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε, επίσης, ότι από τη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Προέδρου της Επιτροπής ενδέχεται να οριστεί και η ημερομηνία μέχρι την οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες, Ελλάδα και θεσμοί θα καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), εκτιμώντας, ωστόσο, ότι δεν είναι πιθανό να συγκληθεί Eurogroup εντός της εβδομάδας.


Δεν θα μετέχει στη συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ η ΕΚΤ


Πηγή της ΕΚΤ ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι κανένας εκπρόσωπος της δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που θα γίνει σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Η ίδια πηγή της ΕΚΤ σημείωσε, άλλωστε, ότι ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ρωτήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Φρανκφούρτη, αν θα παραστεί στη συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ και απάντησε αρνητικά



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *