ροή ειδήσεων

Κως: Ένα από τα πιο σκληρά εγκλήματα πάθους



Ένα από τα πιο σκληρά εγκλήματα πάθους που έχουν διαπραχθεί στην περιοχή μας,... θα αναβιώσει στις 8 Ιουνίου στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου.

Πρόκειται για την άγρια δολοφονία της 43χρονης Ρουμάνας από τον 51χρονο Αλβανό φίλο της, ο οποίος πέρυσι τον Απρίλιο με το μαχαίρι του ψωμιού της έκοψε το νήμα της ζωής, χτυπώντας την στην καρωτίδα, στα γεννητικά όργανα και στο μαστό!

Ο αλλοδαπός δράστης που δηλώνει ότι όλα έγιναν επειδή θόλωσε όταν η άτυχη Ρουμάνα του είπε ότι θα τον εγκαταλείψει, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω οι οποίοι άρχισαν να διερευνούν τα όσα τους κατέθεσε ο 51χρονος, αφού αυτός ήταν ο άνθρωπος που το μεσημέρι της 14ης Απριλίου 2014 τους ειδοποίησε και μετέβησαν στο σπίτι τους στο Πλατάνι στην Κω, όπου κείτονταν νεκρή η 43χρονη Ρουμάνα.

Όμως τόσο οι αντιφατικές απαντήσεις που έδινε ο αλλοδαπός στα ίδια ερωτήματα που του έθεταν οι αστυνομικοί, όσο και τα «ευρήματα» στον τόπο του εγκλήματος, επιβάρυναν την θέση του αν και ο ίδιος αρνούνταν κατηγορηματικά ότι ήταν ο δράστης της στυγερής δολοφονίας.
Τα αίματα που βρέθηκαν ακόμη και επάνω στο μαχαίρι, μήκους λάμας 18 εκατοστών, στα χέρια του, στο μπατζάκι του παντελονιού του αλλά και μέσα από αυτό επάνω στο γόνατό του, ήταν μερικά από τα στοιχεία που τον «ενοχοποιούσαν» και τα οποία ο 51χρονος δεν κατάφερε να εξηγήσει επαρκώς στους αστυνομικούς.

Σχεδόν μετά από μία μέρα ανακρίσεων και πιεστικών ερωτήσεων, ο αλλοδαπός «έσπασε» και παραδέχτηκε την πράξη του!

«Μου είπε ότι θα με εγκαταλείψει»
Σύμφωνα με όσα φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ο δράστης, όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά το μεσημέρι της 14ης Απριλίου 2014 στο σπίτι τους στο Πλατάνι. Περίπου στις 2 παρά 25, ο 51χρονος επέστρεψε από την δουλειά. Μπήκε στο σπίτι όπου διέμενε με την 43χρονη Ρουμάνα φίλη του, στην οποία και είπε να ετοιμαστεί προκειμένου να την πάρει μαζί του για να της βρει δουλειά. Τότε η αλλοδαπή φέρεται να αρνήθηκε και δήλωσε στον 51χρονο ότι θα φύγει και θα επιστρέψει στην Λειβαδιά, εκεί όπου ζούσε τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Η κουβέντα αυτή αποτέλεσε και την αφορμή για να ξεκινήσει ο καβγάς μεταξύ του ζευγαριού, το οποίο κινούνταν σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Όταν η άτυχη κοπέλα έφθασε στο μπάνιο ο 51χρονος είχε ήδη αρπάξει το μαχαίρι του ψωμιού από την κουζίνα και της επιτέθηκε καταφέρνοντας της μία πρώτη μαχαιριά στην αριστερή πλευρά του λαιμού της!

Το χτύπημα είχε ως αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμη η 43χρονη στο έδαφος και τότε ο αλλοδαπός φέρεται να συνέχισε τα χτυπήματα του, στην καρωτίδα τέσσερις φορές, και εν συνεχεία στα γεννητικά όργανα και στο μαστό! «Όταν μου είπε ότι θα φύγει, τρελάθηκα! Δεν θυμάμαι παρά ελάχιστα από αυτά που έγιναν, ήμουν σε άθλια κατάσταση» φέρεται να δήλωσε απολογούμενος στους αστυνομικούς ο 51χρονος δράστης. Όταν συνήλθε και είδε τα αίματα στα χέρια του, ήταν πλέον αργά για την 43χρονη. Έπλυνε πρόχειρα το μαχαίρι, το άφησε στην κουζίνα μαζί με τα υπόλοιπα και βγήκε στο μπαλκόνι όπου φώναξε στην γειτόνισσα που βρισκόταν εκεί «μου την σφάξανε». Στην συνέχεια, περίπου στις 2 παρά 10 τηλεφώνησε στην αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό.
Αν και οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση αρκετές φορές από τον 51χρονο, εκείνος τηρούσε «σιγή ιχθύος» και δεν παραδεχόταν τη διάπραξη του αποτρόπαιου εγκλήματος. Ωστόσο τα στοιχεία «πρόδωσαν» τον αλλοδαπό ο οποίος νιώθοντας την πίεση των γεγονότων ομολόγησε την πράξη του αργά το απόγευμα της 16ης Απριλίου 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ισχυρισμοί του 51χρονου συλληφθέντα κατερρίφθησαν τόσο από το πόρισμα της εξέτασης DNA που είχε γίνει όσο και από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο πάτωμα του μπάνιου όπου βρέθηκε νεκρή η άτυχη αλλοδαπή, αλλά και στο «όπλο» του εγκλήματος, δηλαδή στο μαχαίρι. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος της 43χρονης Ρουμάνας προήλθε από τα τέσσερα τραύματα που έφερε στην καρωτίδα και τα οποία έκοψαν το νήμα της ζωής της μέσα σε ένα με δύο λεπτά!

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί αλλά και τις αντιφάσεις στις οποίες επέπεσε ο 51χρονος εξεταζόμενος από το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας Κω, ήταν αρκετά για να προχωρήσει η σύλληψή του.

rodiaki
madata

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *