ροή ειδήσεων

Politico: Η ελληνική αντιπροσωπεία διαμένει στο καλύτερο ξενοδοχείο των Βρυξελλών [ΦΩΤΟ]


Είπαμεεε!!!! Πρώτη φορά αριστεράάάάά!!!! ...
Τους τελευταίους μήνες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν γνωρίσει και την τελευταία γωνιά των Βρυξελλών – και άλλων πόλεων. Τόσα πολλά Eurogroup για το...
τίποτα δεν έχουν ξαναγίνει στην ιστορία της Ευρωζώνης.

Το Politico αναδεικνύει τη χθεσινή δήλωση του Φιλανδού ΥΠΟΙΚ, Άλεξ Στουπ («σπαταλήσαμε τόσα αεροπορικά μίλια») ως ένα μείζον παραπολιτικό θέμα. Με την έννοια ότι οι υπουργοί των άλλων χωρών της Ευρωζώνης αναγκάζονται συχνά πυκνά να είναι μια βαλίτσα στο χέρι και να τρέχουν από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο για να προλάβουν την πτήση τους. Από τις Βρυξέλλες, στη Ρίγα και το Λουξεμβούργο για να επιστρέψουν -ξανά- στις Βρυξέλλες που έχει γίνει το δεύτερο σπίτι τους.



Ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ, Χανς Γεργκ Σέλιγκ το είπε λιγότερο κομψά: «Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιος θα πληρώνει για τα ταξίδια μας». Κοινώς: τα πάντα έχουν το κόστος τους. Καθόλου τυχαίο ότι ο Σέλιγκ πέταξε με κανονική πτήση για να γλυτώσει τα πολλά έξοδα.

Ένας άλλος διπλωμάτης χώρας-μέλους αντέδρασε ως εξής: «Εδώ μαζευτήκαμε 19 κορυφαίοι εκπρόσωποι των χωρών της Ευρωζώνης. Για ποιο λόγο μαζευτήκαμε; Για να κάνουμε, τι; ». Φυσικά, η γκρίνια δεν πηγαίνει στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τουσκ που συγκάλεσε τις χθεσινές έκτακτες συναντήσεις στις Βρυξέλλες, αλλά στο ότι η συγκέντρωση τόσων προσώπων που χαράσσουν την πολιτική της Ευρωζώνης σε διάφορα επίπεδα, δεν απέδωσε καρπούς.



Η αλήθεια είναι ότι οι εθνικές αντιπροσωπείες λαμβάνουν από τις Βρυξέλλες ένα ετήσιο ποσό για να καλύπτουν τις μετακινήσεις και τη διαμονή τους στις διάφορες πόλεις που διεξάγονται τα Συμβούλια. Επειδή, όμως, ο αριθμός των Συμβουλίων αρχίζει να μεγαλώνει, τα χρήματα σώνονται γρήγορα.

Όπως αναφέρει το Politico: «Οι Έλληνες δεν χρειάζεται να ασχολούνται με αυτά τα πράγματα. Πέταξαν για Βρυξέλλες αργά την Κυριακή με κυβερνητικό τζετ και όχι με προγραμματισμένη πτήση. Σύμφωνα με ελληνική πηγή που γνωρίζει το θέμα, το έκαναν για λόγους ευελιξίας, καθώς ήταν άγνωστο πότε ακριβώς θα τελείωνε η Σύνοδος. Πάντως, η ελληνική αντιπροσωπεία διαμένει στο φημισμένο ξενοδοχείο «Τhe Hotel» που βρίσκεται στην Avenue Louise. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 300-500 ευρώ και είναι το ξενοδοχείο που είχε επιλέξει ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς τον είχαν πληροφορήσει πως έχει την καλύτερη θέα στην πόλη». Η πρόεδρος της Λιθουανίας, Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την όλη κατάσταση, ειδικά για τη νέα αναβολή που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, λέγοντας: «Η Ελλάδα θέλει να είναι στο... πάρτι, αλλά οι λογαριασμοί πρέπει να πληρώνονται από κάποιους άλλους».

















πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *