ροή ειδήσεων

Ξεχάστε το δωρεάν γνήσιο αντίγραφο των Windows 10, λέει η Microsoft



Η τελευταία έκδοση των Windows, τα Windows 10, θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουλίου.... Το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα, είναι η προσπάθεια της Microsoft να κερδίσει τους ανικανοποίητους χρήστες των Windows 8, αλλά και τους άλλους που δεν λένε να ξεκολλήσουν από τα παλιά της λειτουργικά, Windows 7, Vista ή XP...


Η εταιρεία προσπαθεί να το πετύχει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, για παράδειγμα με την αλλαγή των δύο διεπαφών των Windows 8 ή την επαναφορά του μενού εκκίνησης. Ο καλύτερος δε και ο πιο δελεαστικός τρόπος είναι η δωρεάν διάθεση του λειτουργικού της συστήματος σε όλους τους χρήστες των Windows 7 και τα Windows 8 που κατέχουν νόμιμες άδειες χρήσης.

Σύμφωνα με τα νέα που έχουν κυκλοφορήσει, οι χρήστες των Windows 7 και 8, θα παραλάβουν δωρεάν την αναβάθμιση σε Windows 10 ένα χρόνο μετά την έναρξη διανομής του προϊόντος.

Αυτό που δεν ήταν σαφές μέχρι σήμερα, ήταν το τι σκοπεύει να κάνει η Microsoft με τους χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows Insider. Μιλάμε για αυτούς που μέχρι σήμερα δοκίμαζαν τις εκδόσεις προεπισκόπησης του νέου λειτουργικού συστήματος δωρεάν.

Ο Gabe Aul της Microsoft αποκάλυψε σε μια νέα δημοσίευση στο blog της εταιρείας χθες ότι οι εγκαταστάσεις αυτές θα λάβουν την δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 και θα παραμένουν ενεργοποιημένες κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.



«As long as you are running an Insider Preview build and connected with the MSA you used to register, you will receive the Windows 10 final release build and remain activated.»
“Windows Insiders running the Windows 10 Insider Preview (Home and Pro editions) with their registered MSA connected to their PC will receive the final release build of Windows 10 starting on July 29th. This will come as just another flight. I’ve gotten a lot of questions from Windows Insiders about how this will work if they clean installed from ISO. As long as you are running an Insider Preview build and connected with the MSA you used to register, you will receive the Windows 10 final release build and remain activated. Once you have successfully installed this build and activated, you will also be able to clean install on that PC from final media if you want to start over fresh.”Έτσι σύμφωνα με την ανακοίνωση το μόνο που χρειάζεται είναι ένα Microsoft Account (Λογαριασμός της Microsoft) συνδεδεμένο με το νέο λειτουργικό σύστημα. Έτσι το Insider Build των Windows 10 final θα παραμείνει ενεργοποιημένο.
Αυτό σημαίνει ότι καθένας που ενδιαφέρεται για ένα δωρεάν αντίτυπο των Windows 10 θα πρέπει να εγγραφεί άμεσα στο πρόγραμμα Windows Insider και να εγκαταστήσει σε ένα συμβατό υπολογιστή τα τελευταία Windows 10 Insider Preview. Επιπλέον θα πρέπει να συνδέσει αυτή την εγκατάσταση με ένα λογαριασμό που έχει δημιουργήσει δωρεάν στην Microsoft.
O Aul ανέφερε επιπλέον ότι οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν κάποια καθαρή εγκατάσταση οποιαδήποτε στιγμή, αφού έχουν εγκαταστήσει και ενεργοποιήσει το build τους επιτυχώς.
Μόλις ενεργοποιηθεί η τελική έκδοση, οι χρήστες των Insider Builds μπορεί να αφήσουν το πρόγραμμα (Windows Insider) και να παραμείνουν στην τελική κατασκευή.
Δεν υπάρχει καμία απαίτηση παραμονής στο Windows Insider μετά την ενεργοποίηση και φαίνεται ότι δεν θα υπάρχουν μειονεκτήματα αν κάποιος επιλέξει την έξοδο του από το πρόγραμμα μετά την εγκατάσταση και ενεργοποίηση της τελικής έκδοσης των Windows 10.
Δεν είναι σαφές, αλλά προφανώς η συγκεκριμένη προσφορά θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Η Microsoft δεν έχει αποκαλύψει κάτι ακόμα, αλλά αν σας ενδιαφέρει ένα δωρεάν αντίγραφο, κάντε άμεσα μια εγγραφή στο Windows Insider και εγκαταστήσετε το συντομότερο δυνατό σε έναν υπολογιστή το τελευταίο build. Συνδέστε το με έναν λογαριασμό Microsoft και είστε έτοιμοι.
Από την επόμενη ενημέρωση οι Insiders που δεν χρησιμοποιούν e-mail της Microsoft θα λάβουν ειδοποιήσεις για την δημιουργία νέου λογαριασμού.

Windows Insider


Microsoft: ξεχάστε τα δωρεάν Windows 10
Με μια επικαιροποιημένη δήλωση που δημοσίευσε σήμερα στην ίδια δημοσίευση στο blog της, η Microsoft αναφέρει ότι η έκδοση RTM θα είναι διαθέσιμη μόνο για τους χρήστες που έχουν εγκαταστήσει κάποια έκδοση προεπισκόπησης αλλά το παλαιότερο λειτουργικό που χρησιμοποιούσαν ήταν αυθεντικό.

Παρακάτω υπάρχει η νέα τροποποιημένη παράγραφος

«As long as you are running an Insider Preview build and connected with the MSA you used to register, you will receive the Windows 10 final release build. Once you have successfully installed this build, you will also be able to clean install on that PC from final media if you want to start over fresh. It’s important to note that only people running Genuine Windows 7 or Windows 8.1 can upgrade to Windows 10 as part of the free upgrade offer.*»

«Εφ “όσον χρησιμοποιείτε κάποιο Insider Preview build και είστε συνδεδεμένος με έναν λογαρισμό της Microsoft, θα λάβετε το Windows 10 final. Αφού εγκαταστήσετε με επιτυχία αυτό το build, θα είστε επίσης σε θέση να πραγματοποιήσετε καθαρή εγκατάσταση στοσυγκεκριμένο υπολογιστή αν θέλετε να το κάνετε από την αρχή.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μόνο τα άτομα που τρέχουν τα αυθεντικά Windows 7 ή τα Windows 8.1 μπορούν να αναβαθμίσουν σε Windows 10 final, σαν μέρος της προσφοράς μας για δωρεάν αναβάθμιση.»

Το κομμάτι που έχουμε υπογραμμίσει δεν υπήρχε στην παλαιότερη δημοσίευση. Έτσι όλοι όσοι χαρήκατε (μαζί με εμάς) θα πρέπει να γνωρίζεται ότι τελικά δεν άλλαξε κάτι από αυτά που ήδη γνωρίζαμε.

Αρχίζουμε να πιστεύουμε δε ότι οι ασάφειες της Microsoft, μπορεί να είναι άλλη μια στρατηγική marketing, μόνο που απογοητεύουν πάρα πολλούς χρήστες.

πληροφορίες: iguru.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *