ροή ειδήσεων

WTTC: τρίτος μεγαλύτερος εργοδότης στον κόσμο ο τουρισμός



O τουρισμός είναι ο δεύτερος γρηγορότερα αναπτυσσόμενος κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο, ... σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), ενώ είναι είναι ο τρίτος τομέας με την υψηλότερη απασχόλησης στον κόσμο μετά το λιανικό εμπόριο και τη γεωργία.

Περί τα 105 εκατ. εργαζόμενοι απασχολήθηκαν σε άμεσες θέσεις στον τουρισμό το 2014, με την ταξιδιωτική βιομηχανία να απασχολεί επτά φορές περισσότερα άτομα σε σχέση με την αυτοκινητοβιομηχανία στην οποία υπάρχουν 14 εκατ. θέσεις εργασίας και πέντε φορές περισσότερα σε σχέση με την παραγωγή χημικών προϊόντων, που απασχολεί 20 εκατ. εργαζομένους.

Για την ερχόμενη δεκαετία προβλέπεται ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της τάξης του 3,9%, δηλαδή υψηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο της παγκόσμιας οικονομίας η οποία αναμένεται να έχει ετήσια ανάπτυξη 2,9%.

Ο τουρισμός, σύμφωνα με την έκθεση, δημιούργησε 7,6 τρισ. δολάρια συνεισφοράς στο ΑΕΠ το 2014, και είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κλάδος μετά την εξόρυξη, τις οικονομικές υπηρεσίες και το εμπόριο.

Βρίσκεται στο 9,8% του παγκόσμιου ΑΕΠ και δημιουργεί μεγαλύτερο οικονομικό αντίκτυπο από την παραγωγή χημικών προϊόντων, τη γεωργία, την εκπαίδευση, την αυτοκινητοβιομηχανία και τις τράπεζες.

Η έρευνα αυτή αναδεικνύει την τεράστια σημασία του τουρισμού στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο, επισημαίνει ο πρόεδρος του WTTC, David Scowsill. «Δείχνει ότι προσφέρει περισσότερες δουλειές από την αυτοκινητοβιομηχανία, την εξόρυξη και τις οικονομικές υπηρεσίες μαζί. Επιβεβαιώνει ότι ο κλάδος μας είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην συμβολή του στο παγκόσμιο ΑΕΠ και αναμένεται να έχει ανάπτυξη μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της παγκόσμιας οικονομίας σε ετήσια βάση, κατά την ερχόμενη δεκαετία», είπε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *