ροή ειδήσεων

Τόνωση του τουρισμού με πακέτα προσφορών και εκπτώσεις έως 50%



Στον αντίποδα, στα συστήματα σύγκρισης on-line ξενοδοχειακών τιμών.... που παρακολουθεί η Trivago οι τιμές (εκτός τουριστικών πακέτων) στην Ελλάδα γι’ αυτόν το μήνα, με στοιχεία μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες, κατέγραφαν ανοδική πορεία.

Mε προσφορές και με εκπτώσεις στα τουριστικά πακέτα για τη χώρα μας οι οποίες ξεπερνούν σε ποσοστό το 50% επί των αρχικών τιμών επιχειρούν οι ξένοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί να τονώσουν τη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα από βασικές αγορές όπως η γερμανική.

Eνδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατά την τελευταία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα έως τις 5 Ιουλίου οι κρατήσεις για Ελλάδα από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 39% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η TravelTainment, εταιρεία που ελέγχεται από την Amadeus. Το «φρένο» στις κρατήσεις για το υπόλοιπο της σεζόν στη χώρα μας προκάλεσαν οι τελευταίοι κυβερνητικοί χειρισμοί που οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών, απορρυθμίζοντας και την τουριστική αγορά. Παράλληλα, καταγράφηκαν ακυρώσεις κρατήσεων, κυρίως, μέσω διαδικτυακών καναλιών. Οι εκπτώσεις που δίνονται στην καρδιά της τουριστικής σεζόν ως δέλεαρ για διακοπές στη χώρα μας ξεπερνούν το 50% επί των αρχικών τιμών, ενώ ελκυστικές είναι, ως είθισται, οι προσφορές για κρατήσεις τη σεζόν του 2016. Για παράδειγμα, μεγάλος ταξιδιωτικός οργανισμός διαθέτει στη Γερμανία πακέτο 7 ημερών για δύο άτομα σε ξενοδοχείο 4 αστέρων της Κέρκυρας περιλαμβανομένων των πτήσεων στα μέσα Ιουλίου έναντι 982 ευρώ από αρχική τιμή 2.120 ευρώ. Αντίστοιχο πακέτο για ξενοδοχείο 4 αστέρων της Ρόδου την ίδια περίοδο διατίθεται έναντι 1.074 ευρώ από αρχική τιμή 2.220 ευρώ και για ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Κω έναντι 994 ευρώ από 1.982 ευρώ. Αλλος ταξιδιωτικός οργανισμός που έχει ανοίξει τα συστήματα κρατήσεων για το 2016 διαθέτει στη βρετανική αγορά πακέτο all inclusive διαμονής 7 ημερών τον προσεχή Μάιο για δύο άτομα σε ξενοδοχείο 5 αστέρων της Κέρκυρας, με τις πτήσεις έναντι 1.216 λιρών. Η τιμή περιλαμβάνει έκπτωση 500 λιρών. Αντίστοιχη έκπτωση περιλαμβάνει πακέτο διαμονής τον Οκτώβριο του 2016 σε ξενοδοχείο 4 αστέρων της Κρήτης το οποίο διατίθεται έναντι 1.216 λιρών.

Στον αντίποδα, στα συστήματα σύγκρισης on-line ξενοδοχειακών τιμών που παρακολουθεί η Trivago οι τιμές (εκτός τουριστικών πακέτων) στην Ελλάδα γι’ αυτόν τον μήνα, με στοιχεία μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες, κατέγραφαν ανοδική πορεία. Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία η μέση on-line τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στα ξενοδοχεία της χώρας για τον Ιούλιο παρουσίαζε αύξηση κατά 14% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2014 φθάνοντας σε 154 ευρώ. Αντίστοιχα, η μέση on-line τιμή στα αθηναϊκά ξενοδοχεία εμφάνιζε αύξηση κατά 50% φθάνοντας σε 143 ευρώ. Πάντως, τουριστικοί παράγοντες αναφέρουν ότι η μείωση της ζήτησης έχει οδηγήσει στη διόρθωση σε αρκετές περιοχές και των on-line ξενοδοχειακών τιμών.

Στο μεταξύ, σε δημοσίευμά του ο Guardian προτρέπει τους τουρίστες για λόγους αλληλεγγύης να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα δίνοντας συμβουλές, όμως, για την κατάσταση στη χώρα και επισημαίνοντας ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ανεβάσει το ύψος των μετρητών που καλύπτουν σε περιπτώσεις κλοπών. Επιπροσθέτως προανήγγειλε ότι το Σάββατο θα φιλοξενήσει ταξιδιωτικό αφιέρωμα για την Ελλάδα στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιήσει και διαγωνισμό για τους αναγνώστες που θα προτείνουν αγαπημένα τους μέρη στη χώρα μας. Eξάλλου, ο κ. Ρ Ντραγκόνοφ, επικεφαλής Iνστιτούτου για τον τουρισμό στη Βουλγαρία τόνισε ότι η Ελλάδα χάνει κάθε μήνα 1,5 εκατ. τουρίστες -ως αποτέλεσμα του φρένου στις κρατήσεις- καθιστώντας αδύνατη την επίτευξη του στόχου των 25 εκατ. αφίξεων από το εξωτερικό για φέτος. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις από την κατάσταση στην Ελλάδα θα μειώσει τα ταξίδια των Ελλήνων στο εξωτερικό -περιλαμβανομένης και της Βουλγαρίας - λόγω της άρνησης των χωρών υποδοχής να δέχονται πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών που εκδίδονται στη χώρα μας. Πάντως, εκτίμησε ότι οι Βούλγαροι τουρίστες δεν θα επηρεαστούν από τις εξελίξεις και θα συνεχίσουν να επισκέπτονται φέτος την Ελλάδα επειδή τείνουν να κάνουν πληρωμές με μετρητά σε αντίθεση με άλλους Ευρωπαίους πολίτες. Επιπλέον, προέβλεψε ότι ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των ιδιοκτητών ξενοδοχείων στην Ελλάδα για πληρωμές με μετρητά μπορεί να οδηγήσει σε εκπτώσεις τιμών έως και 50%.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *