ροή ειδήσεων

Διαγραφή χρέους και «πακέτο» 50 δισ. έδινε ο Σόιμπλε στον Τσίπρα για να βγούμε από το ευρώ!



Αποκάλυψη από την ιστοσελίδα EurActiv για το σχέδιο του Γερμανού... υπουργού Οικονομικών και την έκπληξη που προκάλεσε στο Βερολίνο η απόφαση Τσίπρα για παραμονή στην ευρωζώνη


Γενναιόδωρα κίνητρα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρόσφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στην ελληνική κυβέρνηση: εκτός από τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους, ο Β. Σόιμπλε φέρεται να ήταν έτοιμος να προσφέρει και χρηματοδότηση 50 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, αν δεχόταν την «προσωρινή» έξοδο από την ευρωζώνη για πέντε χρόνια!

Αυτό αποκάλυψε η ιστοσελίδα ενημέρωσης για ευρωπαϊκά θέματα Euractiv, η οποία επικαλείται υψηλόβαθμη πηγή που συνομίλησε πρόσφατα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Ο Σόιμπλε υπέθετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λόγω και της ιδεολογίας της, θα προτιμούσε την έξοδο απ’ την ευρωζώνη. Και γι’ αυτό «ήταν έτοιμος να βάλει λεφτά στο τραπέζι ώστε να ενθαρρύνει μία τέτοια κίνηση». Το ποσό που ήταν έτοιμος να προσφέρει, χωρίς να προσδιορίζει την προέλευσή του, ήταν 50 δισ. ευρώ. Πιθανόν τα 35 από τα 50 δισ. ευρώ να προέρχονταν από τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν ήδη προγραμματισθεί να δοθούν στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα από τα κέρδη της ΕΚΤ από ελληνικά ομόλογα.

Πάντως, όπως προστίθεται στο ρεπορτάζ του Euractiv, ο κ. Τσίπρας επέλεξε τελικά να κινηθεί αντίθετα στην ιδεολογία του κόμματός του και να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, όπως ήθελε η πλειοψηφία των Ελλήνων. Αυτό προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς Ευρωπαίους, καθώς το νέο πρόγραμμα διάσωσης που προσφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό χαρακτηρίζεται ως «πολύ πιο σκληρό από τα πακέτα που έχουν προσφερθεί ως τώρα σε οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης».

ienimerosi

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *