ροή ειδήσεων

5 χρόνια φυλάκιση σε ναυτικό πράκτορα της Κω



ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ - Για υπεξαίρεση...

Καταδικαστική ήταν η ποινή του Τριμελούς Εφετείος Δωδεκανήσου για ναυτικό πράκτορα, στον οποίο επέβαλε φυλάκιση 5 ετών με ανασταλτικό, για υπόθεση υπεξαίρεσης εις βάρος της ναυτιλιακής εταιρείας.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ενώπιον του ανακριτή Κω, δεν αρνήθηκε τη σύναψη της ανωτέρω προφορικής σύμβασης πρακτόρευσης με την μηνύτρια, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δεν της οφείλει κανένα ποσό με την αιτιολογία ότι όσα χρήματα εισέπραττε από την έκδοση των εισιτηρίων, τα έστελνε σε αυτήν και δεν τα παρακρατούσε. Ισχυρίστηκε επίσης ότι παρακράτησε μόνο το ποσό των 11.396,36 ευρώ το οποίο εξόφλησε για λογαριασμό της, λιμενικά τέλη και δικαιώματα καβοδεσίας.

Το δικαστικό συμβούλιο που εξέτασε την υπόθεση έκρινε ότι ο τελευταίος ισχυρισμός του προβάλλεται αλυσιτελώς, καθώς ουδεμία σχέση έχουν με την οφειλή από τις εισπράξεις των εισιτηρίων και δεν δίνουν καμία απάντηση στο ζήτημα αυτό.

Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι στην Κω «κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο του έτους 2006 με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, ιδιοποιήθηκε παράνομα ξένο κινητό πράγμα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που του το είχαν εμπιστευθεί λόγω της ιδιότητας του ως εντολοδόχου» και τον καταδίκασε.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2007 κατόπιν μήνυσης της ναυτικής εταιρείας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *