ροή ειδήσεων

Πότε «πεθαίνουν» 5... αντικείμενα καθημερινής χρήσης


Πέντε ειδικοί στο χώρο τους, δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα... καθημερινής χρήσεως που είναι άκρως σημαντικά για την υγεία μας.

Πετάξτε την οδοντόβουρτσα ύστερα από 30 ημέρες χρήσης

«Οι ειδικοί συστήνουν ότι τόσο οι οδοντόβουρτσες χειρός όσο και οι ηλεκτρικές πρέπει να αλλάζονται μία φορά τον μήνα αν τα ούλα σας ματώνουν και κάθε τρεις μήνες ακόμη και όταν δεν εμφανίζετε πρόβλημα στα ούλα» αναφέρει ο δρ Αμερ Σαΐντ, κλινικός διευθυντής του Garden Square Dental στο Δυτικό Λονδίνο, και προσθέτει: «Παρότι μπορεί εσείς οι ίδιοι να μη βλέπετε κάποια εμφανή βλάβη, η φθορά της οδοντόβουρτσας μπορεί να προκαλέσει τεράστια συσσώρευση βακτηρίων, κάτι που είναι πιθανό να οδηγήσει σε μόλυνση των ούλων και σε πιθανή λοίμωξη».

Προκειμένου να κρατήσουμε την οδοντόβουρτσά μας σε καλή κατάσταση, καλό είναι ύστερα από κάθε βούρτσισμα να την ξεπλένουμε καλά με ζεστό νερό, ώστε να απομακρυνθούν τα όποια κατάλοιπα τροφών και στη συνέχεια να της ρίχνουμε λίγο στοματικό διάλυμα.

Νέο σουτιέν κάθε οκτώ μήνες

«Ο αγαπημένος σας στηθόδεσμος δεν πρέπει ποτέ να γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια», σημειώνει στην «Daily Mail» η Ελίζ Ρεκούρ, γενική διευθύντρια της κατασκευάστριας εταιρείας σουτιέν Gossard. «Αν φοράτε τακτικά ένα συγκεκριμένο σουτιέν, ακόμη και αν αυτό είναι υψηλής ποιότητας, θα αρχίσει να μη σας στηρίζει καλά ύστερα από περίπου οκτώ μήνες».

Η χλωρίνη «πεθαίνει» ύστερα από επτά μήνες

«Τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού έχουν διάρκεια ζωής ενός ή δύο ετών» λέει η Ιβόν Μανομάνο από την εταιρεία καθαρισμών Handy. «Ωστόσο η χλωρίνη αποτελεί εξαίρεση. Εξαιτίας του πτητικού χημικού προφίλ της, χάνει την αποτελεσματικότητά της πολύ ταχύτερα από άλλα καθαριστικά. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ένα κλειστό μπουκάλι χλωρίνης πρέπει να χρησιμοποιείται μέσα σε επτά μήνες από την αγορά του. Όταν το μπουκάλι έχει ανοιχθεί, η χλωρίνη πρέπει να χρησιμοποιείται μέσα σε τρεις μήνες».

Το σφουγγαράκι της κουζίνας δεν πρέπει να «ζει» πάνω από μία εβδομάδα

«Όσο συχνά και σχολαστικά και αν καθαρίζετε την κουζίνα σας, αν χρησιμοποιείτε παλιό σφουγγαράκι είναι πολύ πιθανό να διασκορπίζετε βακτήρια σε όλες τις επιφάνειες αντί να τα απομακρύνετε», λέει ο Σάιμον Μπλακχέρστ, τεχνικός διευθυντής στη Minky, εταιρεία κατασκευής προϊόντων καθαρισμού.

Αλλάζετε αθλητικά παπούτσια κάθε έξι μήνες

Παρότι τα καινούργια αθλητικά παπούτσια σας δεν έχουν σημειωμένη επάνω τους κάποια ημερομηνία λήξεως, οι ειδικοί συστήνουν την αλλαγή τους όταν έχουν... περπατήσει ή τρέξει περί τα 800 χιλιόμετρα. «Βέβαια αυτή είναι μια γενική σύσταση και είναι πιθανό να απαιτείται ταχύτερη αντικατάσταση των παπουτσιών ανάλογα με τη φθορά που υφίστανται αλλά και το βάρος του κατόχου τους», σημειώνει στη βρετανική εφημερίδα ο Μαρκ Μάιλς, επικεφαλής πωλήσεων στην Puma. Συμπληρώνει ότι ο καθένας μας μπορεί να αντιληφθεί πως τα αθλητικά παπούτσια του έχουν αρχίσει να φθείρονται καθώς η εσωτερική επένδυση της σόλας θα γίνεται λιγότερο ευλύγιστη.

Ο κ. Μάιλς τονίζει ότι δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ τα αθλητικά μας στο πλυντήριο ρούχων αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο διάστημα.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *