ροή ειδήσεων

Πληρώσαμε το ΔΝΤ



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δια του εκπροσώπου του, του Τζέρι Ράις, επιβεβαίωσε... ότι η Ελλάδα εξόφλησε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ταμείο...

Συγκεκριμένα, η χώρα μας αποπλήρωσε, στο σύνολο τους, οφειλές ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ. Κατόπιν τούτου το ΔΝΤ ανακοινώνει ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον στο καθεστώς ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Eπιπροσθέτως, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επαναβεβαίωσε ότι το Ταμείο είναι έτοιμο να παράσχει κάθε δυνατή αρωγή προς την Ελλάδα προκειμένου να επιστρέψει η χρηματοοικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη της οικονομίας.

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση αθέτησης πληρωμών, αφού αποπλήρωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανακοίνωσε ο Ράις.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς το ΔΝΤ, οι οποίες ανέρχονταν σε 1,6 δισεκατομμύριο ΕΤΔ (Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα, περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ)», είπε.

«Όπως έχουμε πει, το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στις προσπάθειές της να επιστρέψει στην οικονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *