ροή ειδήσεων

Ρόδος: Καταδικάστηκε και θα εκτίσει την ποινή της στο σπίτι της



Στο σπίτι της θα εκτίσει την ποινή που της έχει επιβληθεί, 77χρονη Ροδίτισσα... η οποία έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 22 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 2.900 ευρώ για ακάλυπτες επιταγές!

Την απόφαση αυτή έλαβε με βούλευμά του (79/2015) το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, στο οποίο προσέφυγε διά του δικηγόρου της κ. Νικήτα Μπόλκα η ηλικιωμένη, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά τον νέο νόμο 4322/ 27-4-2015.

Σύμφωνα με αυτόν, εφόσον η κατηγορούμενη έχει συμπληρώσει το 75ο έτος της ηλικίας της, δεν δύναται να τελέσει άλλα βαρύτερα εγκλήματα τότε μπορεί να εκτίσει την ποινή της στο σπίτι της. Αυτό άλλωστε ζήτησε και η ίδια με την αίτηση της προς το Δικαστικό Συμβούλιο της περιοχής μας τον Μάιο 2015 οπότε και την κατέθεσε, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αδυνατεί να καταβάλλει το χρηματικό πρόστιμο που της έχει επιβληθεί. Η αίτηση έγινε αποδεκτή και έτσι η 77χρονη θα εκτίσει την ποινή της σπίτι της με τον όρο να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Η 77χρονη είχε καταδικαστεί για ακάλυπτες επιταγές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το 2008 σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ και το 2007 από το ίδιο δικαστήριο για το ίδιο αδίκημα σε φυλάκιση 11 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ. Το 2014 διά του δικηγόρου της κ. Νικήτα Μπόλκα το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου συγχώνευσε τις δύο καταδικαστικές ποινές σε 22 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 2.900 ευρώ την οποία και πλέον καλείται να εκτίσει στο σπίτι της.

rodiaki

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *