επικαιρότητα

Δήλωση ΒΟΜΒΑ από τον Μάρδα: "Αν πηγαίναμε στην δραχμή θα..."Τις πιθανές συνέπειες από μία πιθανή επιστροφή στη δραχμή...
περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας....

Όπως υποστήριξε, μιλώντας στο Mega, σε περίπτωση επιστροφής στο εθνικό νόμισμα η εκτίμηση ότι 1 ευρώ θα αναλογεί σε 1.000 δραχμές είναι ίσως επιεικής, ενώ σύμφωνα με όσα εξήγησε, η υποτίμηση της δραχμής σε σχέση με τα άλλα νομίσματα θα έφτανε και το 70%.
Ο κ. Μάρδας χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Αργεντινής, όπου την πρώτη χρονιά της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα υπήρξε υποτίμηση κατά 75%, η οποία σωρρευτικά έφτασε στο 1.000%.
«Επιστροφή στη δραχμή θα σημαίνει εκρηκτική αύξηση των τιμών και σημαντική υποβάθμιση των εσόδων των Ελλήνων. Υποτίμηση ενός νομίσματος σημαίνει πως ό,τι εισάγεται αυξάνεται όσον αφορά την τιμή του. Αυτά τα έζησε η Ελλάδα το 1974-2000. Ο πληθωρισμός θα εκτοξευθεί στο 20% ή το 30%», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θέλοντας να περιγράψει τις συνέπειες.
«Θα χρειαστεί να πηγαίνουμε με σακουλίτσες με χρήματα για να πάμε στο εστιατόριο. Αυτό το έζησε το Ζαίρ που εφάρμοσε μια μορφή του σχεδίου αυτού», συνέχισε, ενώ όπως ανακοίνωσε σήμερα ή αύριο θα δώσει στη δημοσιότητα ένα κείμενο σε συνεργασία με άλλο υπουργό της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις από τυχόν επιστροφή στη δραχμή.Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης