ροή ειδήσεων

ΕΞΕΛΙΞΗ ''ΒΟΜΒΑ'' : Ενιαίο ψηφοδέλτιο και κοινή κάθοδο, στις εκλογές του φθινοπώρου σχεδιάζουν Τσίπρας Καμμένος!


Ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του φθινοπώρουσχεδιάζουν Τσίπρας Καμμένος... σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον των δύο αρχηγών. Θα πρόκειται για μια απρόσμενη και ασύμμετρη συνεργασία, που μερικούς μήνες πριν θα προκαλούσε σεισμό και μόνο το άκουσμα του.
Η εθνολαική δεξιά και η αριστερά σε ένα κοινό κόμμα, στην προσπάθεια να διασφαλίσουν όxι μόνο η πρώτη θέση αλλά και οι 151 έδρες στη βουλή, που οδηγούν στην κυβέρνηση και την εξουσία.
Οι εκλογές θεωρούνται σίγουρες το φθινόπωρο και το κυβερνητικό σχήμα απειλείται από την απομάκρυνση της αριστερής πλατφόρμας και των διαφωνούντων. Δεδομένες θεωρούνται επιπλέον απώλειες από της αποδοχή του 3ου μνημονίου και η στροφή πολιτικής.
Η κοινή κάθοδος, γράφει αρθρογράφος στο Ζougla, δίνει άλλο πολιτικό χρώμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποχωρίζεται έτσι την Αριστερή Πλατφόρμα και προσεταιρίζεται την Κεντροδεξιά του Καμμένου με στόχο τη δημιουργία ενός κόμματος εξουσίας που θα κινείται στον κεντροαριστερό χώρο.

Κατ αυτόν τον τρόπο ο μεν Τσίπρας εξασφαλίζει την παραμονή του στην εξουσία, ο δε Καμμένος την πολιτική του επιβίωση μέσα σ’ ένα ρευστό πολιτικό πλαίσιο, όπου οι περισσότερες δυνάμεις της Αντιπολίτευσης ακροβατούν μεταξύ της υποστήριξης της συμφωνίας και της άσκησης κριτικής στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στη διαπραγμάτευση που είχε ως αποτέλεσμα οι πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με νέο κύμα σκληρών δημοσιονομικών μέτρων.
Η κοινή κάθοδος δεν συζητείται ευρύτερα, παρά μόνο σε επίπεδο αρχηγών προς το παρόν και κάποιων κορυφαίων στελεχών από τις δύο παρατάξεις. Όλοι φοβούνται τη δεύτερη αυτή στροφή Τσίπρα -μετά το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ αν δηλαδή μια τέτοια ενέργεια θα είχε τη σωστή αποδοχή από τη βάση και των δύο κομμάτων (καθώς προέρχονται από δύο διαφορετικούς ιδεολογικά χώρους) και αν θα οδηγούσε στη συγκρότηση ενός εκλογικού σώματος που θα εξασφάλιζε την παραμονή στην εξουσία.
Αντί μια θορυβώδους διάσπασης λόγω ρήξης με την Αριστερή Πλατφόρα και τις υπόλοιπες αντίθετες «φωνές», ο πρωθυπουργός επιλέγει τη μετάλλαξη του κόμματος για να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα με πιο ανώδυνο τρόποΛαμβάνοντας υπ΄ όψιν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει διατεθειμένος να προβεί άμεσα σε σκληρές εσωκοματικές ενέργειες -τουλάχιστον μέχρι το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης για το τρίτο μνημόνιο καθώς δεν ελέγχει την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- η συγχώνευση με τους ΑΝΕΛ εξυπηρετεί τα σχέδιά του προς αυτήν την κατεύθυνση. Αντί μια θορυβώδους διάσπασης λόγω ρήξης με την Αριστερή Πλατφόρα και τις υπόλοιπες αντίθετες «φωνές», ο πρωθυπουργός επιλέγει τη μετάλλαξη του κόμματος για να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα με πιο ανώδυνο τρόπο.
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου τα ψηφοδέλτια θα είναι με λίστα και όχι σταυρό προτίμησης, δίνοντας τη δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τις διαφορές του με την Αριστερή Πλατφόρμα και όσους του δημιούργησαν προβλήματα επειδή ακολουθούν την οδό της «κατά συνείδησης ψήφου».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *