ροή ειδήσεων

Με απόταξη απειλεί η κυβέρνηση όσους αστυνομικούς μιλήσουν δημοσίως για το δημοψήφισμα


Οι αστυνομικοί μιλούν για προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να φιμώσει ...το αστυνομικό προσωπικό - Άλλοι ανακοινώνουν ανοικτά την απόφαση τους να ψηφίσουν «ναι» Σάλο στο Διαδίκτυο προκαλούν αναρτήσεις που, αναφερόμενες στην εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, λένε ότι... «απαγορεύεται οι αστυνομικοί να λαμβάνουν δημόσια θέση υπέρ του "ναι" ή του "όχι", καθώς θα τίθεται αυτομάτως αίτημα προς απόταξη».

Πρόκειται, όπως λένε αστυνομικοί, για προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να φιμώσει το αστυνομικό προσωπικό, ενώ άλλοι προχωρούν ένα βήμα παραπάνω, ανακοινώνοντας ανοιχτά την απόφασή τους να ψηφίσουν «ναι», προκαλώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό να τους αποτάξει.

Μάλιστα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που διευκρινίζει ότι η σχετική διαταγή αποτελεί μια κλασική ανακοίνωση που εκδίδεται κάθε φορά που υπάρχουν εκλογικές αναμετρήσεις διευκρινίζοντας πως «στο περιεχόμενο της διαταγής δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε αντίστοιχες πειθαρχικές ποινές ή κυρώσεις, οι οποίες άλλωστε προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία».

Αξίζει να τονισθεί πως υπήρξαν σε μπλογκ και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης πληροφορίες που έλεγαν πως ζητήθηκε από τους διοικητές των υπηρεσιών να συγκεντρώσουν το προσωπικό, ώστε να ενημερωθεί τι πρέπει να κάνει, προκειμένου να απέχει από δημόσιες εκφράσεις και τοποθετήσεις για το επικείμενο δημοψήφισμα. Όπως αναφέρουν, σε κάποιες υπηρεσίες το προσωπικό ενημερώθηκε πως «οποιαδήποτε καταγγελία για δημόσια θέση ενστόλου, από πολίτη ή από συνάδελφό του, αναφορικά με το δημοψήφισμα, και δημόσια θέση υπέρ του "ναι" ή του "όχι", καθώς θα τίθεται αυτομάτως αίτημα προς απόταξη».

H ανακοίνωση του Αρχηγείου:
«Σχετικά με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, που αναφέρονται σε διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για το δημοψήφισμα της 05-07-2015, ανακοινώνονται - διευκρινίζονται τα ακόλουθα, προς άρση οποιασδήποτε αμφισβήτησης ή παρερμηνείας:
Η συγκεκριμένη διαταγή εκδόθηκε την 29-06-2015 και περιγράφει, μεταξύ άλλων, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του αστυνομικού προσωπικού κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, στο πλαίσιο αυτό μνημονεύονται και επεξηγούνται οι ισχύουσες διατάξεις για την εμφάνιση, παράσταση και συμπεριφορά του αστυνομικού προσωπικού, στο περιεχόμενο της διαταγής δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε αντίστοιχες πειθαρχικές ποινές ή κυρώσεις, οι οποίες άλλωστε προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία. Επισημαίνεται ότι ανάλογες διαταγές εκδίδονται πάγια σε όλες τις περιπτώσεις εφαρμογής της εκλογικής νομοθεσίας».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *