ροή ειδήσεων

Ρόδος: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά, καίει δασικές εκτάσεις



Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστών,... ενώ νωρίτερα δυο άντρες εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά, αλλά ευτυχώς εντοπίστηκαν άμεσα από τους συναδέλφους τους

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στη Ρόδο που ξέσπασε στις δέκα το πρωί σε δασική περιοχή μόλις 5 χλμ από αγροτικές εκτάσεις. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστών, ενώ νωρίτερα δυο άντρες εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά, αλλά ευτυχώς εντοπίστηκαν άμεσα από τους συναδέλφους τους και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Την ίδια ώρα, για έλλειψη ενδιαφέροντος από την ελληνική πολιτεία, κάνει λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος. Μιλώντας στο protothema.gr τονίζει αφενός, ότι δεν δόθηκε η απαιτούμενη εναέρια βοήθεια για την άμεση κατάσβεση της και αφετέρου, ότι δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης τους προηγούμενους μήνες. «Η φωτιά ξέσπασε στις δέκα το πρωί. Είχαμε μόνο ένα εναέριο μέσο για την κατάσβεση της ενώ μετά τις τρεις το μεσημέρι ήρθαν άλλα δυο αεροσκάφη. Η περιοχή είναι δύσβατη και ο αέρας κατευθύνει τη φωτιά προς τον οικισμό Απολλώνων, χωρίς ακόμη να είμαι σε θέση να σας πω εάν αργότερα θα βρίσκεται υπό έλεγχο. Η ελληνική πολιτεία όφειλε να ανοίξει αντιπυρικές ζώνες, να προχωρήσει στον καθαρισμό χωμάτινων δρόμων και να διαθέσει τον κατάλληλο εξοπλισμό για την άμεση αντιμετώπιση μιας τέτοιας φωτιάς. Δυστυχώς, τίποτα από αυτά δεν έγιναν με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να έχει παραδοθεί στις φλόγες μία τεράστια δασική έκταση και παρολίγο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές», λέει ο κ. Κόκκινος.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής που διαθέτουν μπουλντόζες και τρακτέρ να βοηθήσουν στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για να ανακόψουν τη φωτιά.

protothema.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *