ροή ειδήσεων

Κάμερον: “Θα κλείσω τα σύνορα σε Έλληνες μετανάστες στη Βρετανία αν υπάρξει Grexit”



Η Βρετανία έχει προετοιμαστεί για να εμποδίσει κύμα Ελλήνων προσφύγων στην χώρα, σε περίπτση Grexit...


Οπως αναφέρει ο Guardian «ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι διατεθειμένος να αγνοήσει την ιστορική υποχρέωση της Βρετανίας από τις συνθήκες της ΕΕ και να επιβάλει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα που θα εμποδίσει τους Έλληνες πολίτες από την είσοδό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν η Ελλάδα αναγκαστεί να εξέλθει από το ενιαίο νόμισμα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε στους βουλευτές ότι οι υπουργοί έχουν εξετάσει τις νομικές δυνατότητες που θα επιτρέψουν στη Βρετανία να στερήσει από τους Έλληνες πολίτες το δικαίωμά τους στην ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ, εάν η κρίση στην Ευρωζώνη οδηγεί σε «πιέσεις και εντάσεις».



Σε μια ομιλία του στην Βουλή των Κοινοτήτων ο Κάμερον επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί έχουν καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για «όλα τα ενδεχόμενα».

Το χειρότερο δυνατό σενάριο, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα μπορούσε να πυροδοτήσει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και την φυγή εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της οι οποίοι, επί του παρόντος, έχουν το δικαίωμα να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να λάβει μέτρα για να αποφευχθεί μια σημαντική εισροή των Ελλήνων πολιτών.

«Θα ήμουν έτοιμος να πράξω ό,τι χρειαστεί για να κρατήσω τη χώρα μας ασφαλή, για να κρατήσω το τραπεζικό μας σύστημα ισχυρό, για να κρατήσω την οικονομία μας ισχυρή. Στο τέλος τέλος, ως πρωθυπουργός, αυτό είναι το κύριο καθήκον μου».

Οταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Κέιθ Βαζ αν θα περιόριζε τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών να ταξιδέψουν στη Βρετανία, ο Κάμερον απάντησε ότι θα είναι προετοιμασμένος να ενεργοποιήσει αυτές τις εξουσίες.

«Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο», είπε «αλλά, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, οι νομικές εξουσίες είναι διαθέσιμες. Θα πρέπει υπάρχει σχεδιασμός για τα απρόβλεπτα, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα – υπάρχει τόσο μεγάλη αβεβαιότητα στον κόσμο μας. Ωστόσο ελπίζω ότι αυτά δεν θα είναι απαραίτητα τελικά».

ienimerosi

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/7/15 19:11

    Καλά κάνει την χώρα του προστατεύει.
    Οχι σαν και μας που γεμίσαμε αλβανούς και τώρα που λίγδωσε το αντεράκι τους θέλουν να μας πηδήξουν και από πάνω. Να και ένα καλό του grexit.... Θα πάνε στον αγύριστο και οι υπόλοιποι αλβανοί που είναι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/7/15 02:28

    Θα ηθελα να ξερω ,στα υποκαταστηματα της Εθνικης στην Αλβανια υπαρχει περιορισμος αναληψεων ή μηπως αυτοι βγαζουν ανενοχλητοι τα ευρω εις βαρος μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *