ροή ειδήσεων

Τζακ Λιού προς ΕΕ: «Μην προκαλέσετε Grexit – Είναι γεωπολιτικό λάθος και κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία»



«TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ – ΚΟΥΡΕΨΤΕ ΤΟ»...

Ανήσυχος εμφανίζεται ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιού με την προοπτική ενός Grexit μετά την Κυριακή καθώς αυτό σε συνδυσμό με την κινεζική χρηματιστηριακή κρίση θα αποτελέσει απειλή για την παγκόσμια οικονομία και θα καταστρέψει τους αμερικανικούς γεωπολιτικούς σχεδιασμούς καθώς θα η Ελλάδα θα αναζητήσει αλλού βοήθεια.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ ζήτησε διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ΔΝΤ στην έκθεσή του έχει δίκιο. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Η κυβέρνηση Ομπάμα προειδοποιεί την Ευρώπη ότι αν επιτρέψει μια χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα ήταν γεωπολιτικό λάθος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Νομίζω ότι είναι άγνωστος ο κίνδυνος για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία … Νομίζω ότι είναι γεωπολιτικά λάθος.» είπε μιλώντας στο ινστιτούτο Brookings στην Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους.

Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ έχει δίκιο που επικεντρώνεται στο χρέος. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Λιου έκανε λόγο για «βαθιά» απροθυμία μεταξύ ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να αντιμετωπίσουν το θέμα.

Ο Λιου δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά είπε ότι θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί πολιτικά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα marketwatch, ο Λιου τόνισε ότι η κρίση στην Ελλάδα και η μείωση της χρηματιστηριακής αγοράς της Κίνας θα πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά, αλλά δεν αποτελούν άμεση απειλή για την οικονομία των ΗΠΑ.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *