ροή ειδήσεων

Τα 5 οφέλη του βρεφονηπιακού σταθμού για τα παιδιά



Ο Σεπτέμβρης είναι μόλις μία ανάσα μακριά και σε λίγες εβδομάδες ξεκινάνει... η νέα σχολική χρονιά για σχολεία και παιδικούς σταθμούς...


Έχετε αποφασίσει να στείλετε το μικρό σας στο βρεφονηπιακο σταθμό αλλά αισθάνεστε τύψεις;
Δεν υπάρχει λόγος! Οι περισσότεροι παιδίατροι υποστηρίζουν ότι η καλύτερη ηλικία για να πάει ένα παιδί στον παιδικό σταθμό είναι τριών ή τεσσάρων, στις μέρες μας όμως οι πολλές ώρες εργασίες καθιστούν το βρεφονηπιακό σταθμό μονόδρομο.
Αντί λοιπόν να αισθάνεστε τύψεις, δεν έχετε παρά να σκεφτείτε τα οφέλη που θα έχει το παίδι σας από αυτήν την εμπειρία. Αυτά είναι:

1. Ασφάλεια
Ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό, το μυαλό σας θα είναι διαρκώς στο μωρό σας και δε θα βλέπετε την ώρα να πάτε κοντά του. «Είναι καλά;», «έφαγε;», «μήπως κλαίει;» Διώξτε όλες αυτές τις σκέψεις! Το μικρό σας είναι στα καλά χέρια έμπειρων βρεφονηπιαγωγών και ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να αισθανθεί ένα παιδί καλά, για να φάει το φαγητό του, για να μην κλαίει και για να νιώσει έναν νέο χώρο, οικείο.
Οι περισσότεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί τηρούν με αυστηρότητα τους κανόνες υγιεινής. Οι απλές κλασικές ιώσεις στα μικρά παιδιά είναι αναπόφευκτες ακόμα και αν είναι στο σπίτι μαζί σας. Δείτε λοιπόν την θετική πλευρά! Μέχρι να πάει δημοτικό θα έχει ένα πολύ δυνατό ανσοποιητικό σύστημα!

2. Μαθαίνει σε ένα πρόγραμμα
Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ακολουθείται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τα παιδιά τρώνε, παίζουν, και κάνουν τις διάφορες δραστηριότητες συγκεκριμένες ώρες, πράγμα που μαθαίνει στο παιδί σας από όταν ακόμα είναι πολύ μικρό να βάζει πρόγραμμα και να το τηρεί.

3. Αναπτύσσει πιο γρήγορα τις δεξιότητές του
Το παίδί σας θα δοκιμάσει πολλά καινούρια πράγματα και σιγά σιγά μέσα από αυτά θα χτίσει την προσωπικότητά του. Ζωγραφική, μουσική, παιχνίδια και πόσες ακόμα δραστηριότητες θα γεμίσουν τις μέρες του και θα απογειώσουν τη δημιουργικότητά του! Θα δείτε ότι πλέον το παιδί σας θα εκφράζεται με μεγαλύτερη άνεση και ότι πλέον που είναι μέρος ενός συνόλου θα είναι πιο δυναμικό και ανεξάρτητο.

4. Οι πρώτες φιλίες
Ίσως είναι ακόμα μικρό για να κατανοήσει την έννοια της φιλίας, όμως θα γνωρίσει παιδιά της ηλικίας του, θα παίζει μαζί τους, θα μάθει να μοιράζεται και θα γίνει κοινωνικό από την πολύ μικρή του ηλικία.

5. Συμφέρει οικονομικά
Ο βρεφονηπιακός σταθμός, όχι μόνο ο δημόσιος αλλά και ο ιδιωτικός, σίγουρα συμφέρει περισσότερο από το να προσλάβετε μία κοπέλα για να προσέχει το μικρό σας στο σπίτι, πόσο μάλλον από το να σταματήσετε τη δουλειά σας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ελπίζουμε τα παραπάνω επιχειρήματα να σας έπεισαν! Μιλώντας εκ πείρας μίας και εγώ όταν ήμουν μικρούλα είχα πάει βρεφονηπιακό σταθμό, οι αναμνήσεις μου από τότε είναι μεν λίγες, αλλά πολύ όμορφες και επιπλέον γνώρισα και μία από τις αδελφικές μου φίλες που παραμένει πιστή κολλητή φίλη μέχρι και σήμερα!

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *